Altın fiyatları şaha kalktı! O tarihte en büyük rekor geliyor: Yatırımcı kapalı çarşıya akın ediyor

Altın fiyatları şaha kalktı! O tarihte en büyük rekor geliyor: Yatırımcı kapalı çarşıya akın ediyor

Altın piyasalarında yaşanan iniş ve çıkışlar yatırımcıları da tedirgin ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın piyasasındaki güncel durumları ele aldı. Altın fiyatlarının nasıl etkileneceği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Memiş fiyatların yeni haftaya düşüşle başladığını söyledi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş fiyatlardaki değişimleri ele aldı. Yaşanan Kısa vadeli çekilmeleri kalıcı olmadığına dikkat çeken uzman isim, yükselişin ne zaman geleceği ve ne kadar süreceği hakkında açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

PİYASALARI NE BEKLİYOR?

Yeni haftada Ortadoğu'dan gelecek haberleri bekliyoruz. İsrail-Filistin çatışmalarında yaşanabilecek ateşkes piyasalarda risk artışını güçlendirmiş olacak. Ancak tüm bu gelişmelerin altın fiyatlarına nasıl yansıyacağı konusu ise akıllarda yer ediniyor. Çarşamba günü itibarıyla Euro bölgesindeki enflasyon verileri açıklanırken Dolar/ Euro paritesinde hızlı bir toparlanma yaşanması bekleniyor. Dolar endeksinde aşağı yönlü bir hareket oluşabileceğine değinen İslam Memiş altın seviyelerine de değindi.

islam-memis-gram-altin.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Ons altın fiyatının şu anda 1917 dolar seviyesinde olduğunu belirten İslam Memiş 1908 doların destek seviyesi olduğunu işaret etti. Yukarıda ise 1980 direnç seviyesinin yer aldığına değinen Memiş 1908 ile 1980 dolar aralığında bir gelişme yaşanabileceğinin altını çizdi.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatları bu hafta itibariyle 1.750 ile 1800 TL bandında yer almaktadır. Bir sonraki Yükseliş dalgası göz önüne alındığında 1800 ile 1850 TL aralığında geçiş yapılabileceğini belirten İslam Memiş, altın sahiplerinin beklemesi gerektiğini vurguladı.

altin-1.jpg

Piyasalarda belirsizlik ve korku ortama görülürken bazı yatırımcıların panik yaparak satış işlemi gerçekleştirdiği belirtiliyor. Ancak Tüm bu gelişmelere rağmen İslam Memiş bu süreçte dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdim. Ortalığın pustu olduğunu belirten Memiş bu tür koşullarda kısa vadeli işlemlerden uzak durulması gerektiğini söylüyor.

PİYASALAR NEREYE DOĞRU GİDİYOR?

Yaşanan jeopolitik gerilimlerin kısa vadede sona ermeyeceğinin altını çizen İslam Memiş, Bu durumun altın fiyatlarını zaman zaman yukarı yönlü destekleyeceğini belirtti. Yıl sonunda ons altının 2.000 dolar civarında yer alabileceğini ifade eden uzman isim, farklı ülkelerin çatışmalara dahil olması durumunda ons altının 2010 dolar seviyelerine yükselebileceğini aktardı. 2024 yılında ons altının 2350 dolar rakamlarını görebileceğini ifade eden Memiş, İsrail Filistin çatışmalarının etkisi altında yaşanan dalgalanmaların yatırımcıları ve altın piyasalarını yakından ilgilendiğini vurguladı. 31 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında açıklanacak faiz kararı öncesinde altın piyasalarındaki hareketliliğe dikkat çeken uzman isim 18 Ekim 2023 tarihinde piyasalardaki fiyatları şu şekilde açıkladı:

altinlar.jpg

Gram Altın Fiyatları

Alış fiyatı: 1.800,56 TL

Satış fiyatı: 1.825,63 TL

Çeyrek Altın Fiyatları

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.941 TL

Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.980 TL

Eski çeyrek alış fiyatı: 2.933 TL

Eski çeyrek satış fiyatı: 2.971 TL

Yarım Altın Fiyatları

Yeni yarım alış fiyatı: 5.902 TL

Yeni yarım satış fiyatı: 5.960 TL

Eski yarım alış fiyatı: 5,893 TL

Eski yarım satış fiyatı: 5.951 TL

altin-fiyat.jpg

Tam Altın Fiyatları

Yeni tam alış fiyatı: 11.766 TL

Yeni tam satış fiyatı: 11.873 TL

Eski tam alış fiyatı: 11.767 TL

Eski tam satış fiyatı: 11.864 TL

Ata Altın Fiyatları

Yeni Ata altın alış fiyatı: 12,083 TL

Yeni Ata altın satış fiyatı: 12,182 TL

Eski Ata altın alış fiyatı: 12,083 TL

Eski Ata altın satış fiyatı: 12,183 TL

Ata Beşli Altın Fiyatları

Yeni Ata beşli altın alış fiyatı: 60,211 TL

Yeni Ata beşli altın satış fiyatı: 60,798 TL

Eski Ata beşli altın alış fiyatı: 60,117 TL

Eski Ata beşli altın satış fiyatı: 60,687 TL

Gremse Altın Fiyatları

Yeni gremse altın alış fiyatı: 29,23 TL

Yeni gremse altın satış fiyatı: 29.594 TL

Eski gremse altın alış fiyatı: 29,235 TL

Eski gremse altın satış fiyatı: 29,498 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN