Altın ve gümüş aramak isteyen o parayı gözden çıkarsın! 8 milyondu zam geldi... Sektörden tepki yağıyor

Altın ve gümüş aramak isteyen o parayı gözden çıkarsın! 8 milyondu zam geldi... Sektörden tepki yağıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, kıymetli madenler sektöründe faaliyet izni ücretlerine zam geldi. Bu gelişme sonrası altın ve gümüş aramak isteyen o parayı gözden çıkaracak. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli madenler sektöründe faaliyetlerini sürdüren kurum ve kuruluşların izin başvurularından alınan ücretlere zam yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği kapsamında, kıymetli maden rafinerileri için faaliyet izin başvuru ücreti 8 milyon liradan 28 milyon liraya yükseltildi.

maden-arama-ucretlerine-zam-1.jpg

Altın, gümüş, platin ve paladyum için ayrı ayrı başvurular yapılacak ve her bir başvuru için ayrı ücret alınacak. Bunun yanı sıra, kıymetli maden aracı kurum ve kuruluşlarının faaliyet izni başvurularında da 20 milyon liralık ücret talep edilecek.

maden-arama-ucretlerine-zam-2.jpg

KMAKBS ÜCRETLERİ DE BELLİ OLDU

Kıymetli Madenler Aracı Kuruluşları Bilgi Sistemi’nin (KMAKBS) yıllık kullanım ücretleri de belli oldu. Bu kapsamda her takvim yılı için 350.000 TL olan ücret, bakanlığın internet sitesinden duyurulacak. Bakanlık, her sene Aralık ayı sonuna dek takip eden yıl için geçerli olan ücretleri paylaşacak ve belirlenen ücretler için her sene tekrardan değerleme oranında artış yapılacak.

maden-arama-ucretlerine-zam-3.jpg

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TEPKİLİ

Yapılan değişikliklerin ardından ise sektörden tepki yağdı. Kimi işletmeciler, yüksek izin ücretinin sektöre girişe engel olabileceğini söylerken, kimisi de bu ücret artışlarının sektörün düzenlenmesi ve denetlenmesi için gerekli olduğunu savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN