Altını olanlar için kritik hafta geldi çattı! İslam Memiş, tek tek anlattı: Seçim, altın fiyatlarını nasıl etkiler?

Altını olanlar için kritik hafta geldi çattı! İslam Memiş, tek tek anlattı: Seçim, altın fiyatlarını nasıl etkiler?

Altın fiyatları haftaya yatay başlarken, düşüş eğilimi devam ediyor. İkinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminin ve sonrasında altın fiyatlarının nasıl seyredeceği merak konusu oldu. Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının seyriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın ne kadar? İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Yatırımcının gündeminin ilk sırasında yer alan altın, ekonomik ve siyasi veri akışıyla birlikte dalgalı seyrine devam ediyor. Gözler ilk olarak ABD tarafında. Borç limiti ile ilgili krizin çözümü beklenirken, FED'in faiz politikasındaki tutumu altında fiyatlamalara neden olabilir.

Altın için önemli bir diğer gündem ise ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Altın fiyatlarında kısa süreli hareketlere neden olabileceği belirtilirken, uzmanlardan altın ile ilgili uyarılar da gelmeye devam ediyor.

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Altın fiyatlarında öncelikle gözler ABD'den gelen haberlerde olurken, FED'den gelen faiz artışlarının durabileceği açıklamaları ve ABD borç limiti krizinde çözüme dair işaretleri değerlendirmesi altında hareketliliğe neden oluyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya yaptığı değerlendirmede, "Altın, favori bir güvenli liman varlığı olmaya devam ediyor ve borç limiti görüşmeleri sonuca ulaşmakta zorlanmayı sürdürürse fiyatlar kolayca 2 bin dolar seviyesinin üzerinde istikrar kazanabilir" dedi.

SEÇİM ALTIN FİYATLARINI ETKİLER Mİ?

Altın fiyatları için önemli ikinci gündem ise yurt içinde seçim olacak. Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçim haftası piyasa beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonrasında altın ile ilgili durumu merak edenlere İslam Memiş, yazısında "Seçim haftasına başladık. İki hafta önceki tantana, heyecan yok. Hele hele döviz büfeleri ve kuyumcu önlerinde kuyrukları unutun. Manipülasyon, spekülasyon, algı vesaire olmayacak. Herkes pazar günü gidecek oyunu kullanacak. Sonucu herkes tahmin ettiği için zor bir durum yok ortada. Türkiye seçime odaklanacak, halk sokakta hükümetler kurup, hükümetler değiştirecek. Neyse ki az kaldı" dedi.

HAZİRAN AYINA DİKKAT

İslam Memiş, altın yatırımcılarına, "Siyasi kısır tartışmalara takılmayan, işine bakan, kendi varlıklarına odaklananlara derim ki, 'Seçimi bırak, hazirana bak.' Bu trende büyük bir sürpriz var" uyarısında bulunarak, "FED, artık faiz artırımı yapmayacak. Hatta faiz indirimini başlatmak için fırsat kolluyor" değerlendirmesinde bulundu.

ÇEYREK VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.251,01

SATIŞ (TL) 1.251,23

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

ALIŞ (TL) 2.204,20

SATIŞ (TL) 2.256,30

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL?

ALIŞ (TL) 9.147,00

SATIŞ (TL) 9.285,00

ATA LİRA BUGÜN NE KADAR OLDU?

ALIŞ (TL) 9.092,32

SATIŞ (TL) 9.328,79

22 AYAR BİLEZİK FİYATI KUYUMCULARDA NE KADAR?

ALIŞ (TL) 1.256,39

SATIŞ (TL) 1.258,56

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN