Anneanneler, babaanneler bu haber size! Torununa bakana 5100 TL maaş bağlanacak: Devletten müjde çıktı

Anneanneler, babaanneler bu haber size! Torununa bakana 5100 TL maaş bağlanacak: Devletten müjde çıktı

Sosyal destek ödemelerine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Devlet tarafından verilen destek kapsamına anneanneler ve babaanneler de eklendi. Bakanlığa başvuruda bulunan ve şartları sağlayan vatandaşlara 5 bin 100 TL destek ödemesi yapılıyor. Torunu olanlar bu fırsatı kaçırmasın. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

TORUNA BAKAN BÜYÜKANNELER BAŞVURSUN!

Kadınlara verilen destek ödemeleri ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelişmeler aktarılıyor. Bin bir çeşit destek ödemelerinin olması ile birlikte torun bakma maaşı da ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenen destek ödemeleri 2023 yılı ile birlikte güncel bir şekilde yapılıyor.

Destek ödemeleri kapsamında torununa bakan anneanne ya da babaanneye destek ödemesi veriliyor. Devlet tarafından bağlanan maaş ile birlikte torunlarına bakan anneanne ve babaanneler PTT üzerinden her ay destek ödemelerini alabiliyor.

Cep harçlığı niyetinde yapılan destek ödemesi yıllık olarak hesaplandığında 5 bin 100 TL'ye tekabül ediyor. Torun bakan anneanne ve babaanne tarafından büyük bir merakla beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Torun bakım maaşı ile birlikte şartlar, ödemeler ve başvuru detayları paylaşıldı.

61a0dae0cf0d13a7f6b92b79.webp

TORUM BAKIM MAAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek ödemelerine 2023 yılı ile birlikte yenileri eklenmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemeleri gündemde yer aldı. Torun bakım maaşın duyurulması ile birlikte şartlar ve başvurulara dair detaylar da paylaşıldı.

Torun bakma desteği hak sahiplerine 12 ay boyunca ödeme yapılıyor. Aylık olarak 425 TL ödeme yapılan destek kapsamında bazı illerde aktif hale geldi. 11 pilot ilde sağlanan uygulamanın tüm illere yayılması için çalışmalar sürüyor.

Torun bakma desteği başvuruları yapabilmek için www.ailevecalisma.gov.tr sitesini ziyaret etmeniz gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra "Başvuru işlemleri" ve "Yeni başvuru" sekmeleri üzerinden başvurularını tamamlayabilirsiniz

0x0-1666156404827.jpeg

TORUN BAKIM MAAŞI ŞARTLARI!

Torun bakım desteğinden faydalanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Belirlenen şartlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Şartlar arasında projenin geçerli olduğu şehirlerden birisinde ikamet etme ve Çocuk ve annenin aynı çatı altında olması ile birlikte anneanne veya babaannenin de aynı çatı altında olması gerekir.

Annenin ücretli analık izninin kullanması ve çalışma durumunda olması gerekir. Destek ödemesinden faydalanabilmek için anne ve babanın aylık gelirinin brüt asgari ücret miktarının 2 katından fazla olmaması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN