Araba fiyatları için yeni düzenleme! İndirim haberleri yolda: Önümüzdeki ay yürürlüğe giriyor

Araba fiyatları için yeni düzenleme! İndirim haberleri yolda: Önümüzdeki ay yürürlüğe giriyor

Araba fiyatlarında indirime gidilmesine yol açacak ithalat düzenlemesi önümüzdeki ay itibariyle yürürlüğe giriyor. Söz konusu bu düzenlemeyle birlikte yüzde 35’e kadar indirimler meydana gelebilir.

Araba fiyatlarının her geçen gün arttığı bu günlerde Türkiye'deki otomobil ithalatına ilişkin vergi oranlarında yeni düzenlemeler yapılacak ve bu düzenlemeler araba fiyatlarını doğrudan etkileyecek. 22 Kasım 2025 tarihinde yürürlüğe girecek olan karar kapsamında Çin ve ABD’den ithal edilen otomobillerde yüzde 35’e kader indirimler görülebilir.

UZUN SÜREDİR BEKLENİYORDU

Otomobil piyasasında uzun süredir beklenen vergi indirimi nihayet duyuruldu. Yeni düzenlemeler kapsamında ABD’den ithal edilen araçlar için uygulanan yüzde 70’e kader çıkan ek gümrük vergisi yüzde 35’e, Çin’den ithal edilen otomobiller için istenilen ek gümrük vergisi ise yüzde 50’den yüzde 30’a düşürülecek. Söz konusu bu yeni oranlar araç satış fiyatlarını doğrudan etkileyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN