Araba kiralamak mı daha kârlı, yoksa satın almak mı? Herkesin merak ettiği sorunun cevabı açıklandı

Araba kiralamak mı daha kârlı, yoksa satın almak mı? Herkesin merak ettiği sorunun cevabı açıklandı

Son zamanlarda araba fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın aklına ‘Araba kiralamak mı daha kârlı, yoksa satın almak mı?’ sorusunu getirdi. Peki, araba kiralamak mı yoksa satın almak mı daha mantıklı? İşte herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı…

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıfır araç satışlarını hareketlendirmek isteyen bayiler yeni kampanyalara imza atarken, ikinci el piyasasında da fiyatlarda hafif de olsa bir gerileme mevcut. Ancak tüm bunlara rağmen, aylardır birçok araç satılamaz halde ve galericiler hala satışların eski canlılığını arıyor. Sıfır ve ikinci el fiyatlarındaki bu durum ise araç kiralama seçeneğini yeniden gündeme getiriyor.

ARAÇ ALMAK YERİNE MEVDUATA KOYMAYI TERCİH EDİYORLAR

Mesela piyasadaki değeri 1 milyon 100.000 TL olan 2021 model ikinci el otomobili almaktansa, aynı parayı mevduata koymayı tercih edenler aylık 45.000-50.000 TL arasında kazanç sağlıyor.

araba-kiralamak-1.jpg

KİRALIK ARAÇLARA TALEP ARTTI

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki yükseklik aynı zamanda araç kiralama seçeneğini de daha cazip kılıyor. Kısa ya da uzun süreli kiralama imkanı sunan firmalar, tüm bütçe ve ihtiyaçlara göre araç seçeneği sunarak tüketicilere alternatif bir çözüm sunuyor. Özellikle şehir içi kullanımlar için araç kiralama, satın almaya göre daha ekonomik bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Durum böyle olunca da birçok kişi parasını faize yatırarak, ayda 27.000 TL’lik bedelle aynı otomobili kiralıyor. Bu sayede hem bakım ücretlerinden hem de çıkabilecek diğer masraflardan kaçmış oluyorlar.

ARAÇ KİRALAYANLARIN SAYISI AYLIK 70’E DAYANIYOR

Satın almaktansa kiralamayı tercih edenler, 3 veya 6 aylık hatta yıllık kiralama yaparken fiyatlar da modele göre değişiklik gösteriyor. Uzmanlar ise durumu "İnsanlar araçlarını satıyor. Parayı mevduata yatırıp, araç kiralıyorlar. Normalde ayda 20-25 kişi araç kiralama talebinde bulunuyor ama bu tatillerde 50-70’e çıkıyor” sözleriyle açıklıyor.

araba-kiralamak-2.jpg

KİRALIK ARACIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Kiralık aracın avantajlarını şöyle sıralamak mümkün:

Uygun fiyatlar

Otomobil kiralama firmaları genellikle uygun fiyatlar sunarlar, bu nedenle araç kiralamak genellikle daha ekonomiktir.

Esneklik

Otomobil kiralama size seyahat planlarınıza göre esneklik sağlar. İhtiyacınız olduğu sürece aracı kullanabilir ve ihtiyacınız bittiğinde geri teslim edebilirsiniz.

Konfor ve rahatlık

Kiralık araçlar genellikle daha yeni ve daha iyi bakımlı olurlar, bu da sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirir.

araba-kiralamak-3.jpg

Çeşitlilik

Otomobil kiralama firmalarında genellikle çok çeşitli araç seçenekleri bulunur, bu da size ihtiyacınız olan özelliklere sahip bir araç bulma şansınızı artırır.

Seyahat planınıza uyar

Kiralık araç ile istediğiniz zaman istediğiniz yere gidebilirsiniz, toplu taşıma veya taksi gibi alternatiflerle karşılaşmadan seyahat planınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Sigorta ve acil yardım hizmetleri

Otomobil kiralama firmaları genellikle kapsamlı sigorta ve 7/24 acil yardım hizmetleri sunarlar, böylece seyahat sırasında herhangi bir sorunla karşılaştığınızda destek alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN