Arabası olanlar dikkat! İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara kötü haber: Bu zam en çok onları vurdu

Arabası olanlar dikkat! İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara kötü haber: Bu zam en çok onları vurdu

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde petrol ihraç eden OPEC+ ülkelerinin ham petrol ihracatını kısacağını duyurmasının ardından benzine zam gelmişti. Gelen zam sonrası fiyatlar yükselirken bir kötü haber daha geldi. Arabası olanlar dikkat! İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara kötü haber. Bu zam en çok onlar etkileyecek. İşte 6 Nisan 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

OPEC'in ham petrol ihracatını kısacağını duyurması ve dolar kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarında hareketliliğe neden oldu. Alınan kritik karar sonrası benzinin litresine 1 lira 12 kuruş zam yapıldı. Gelen zam fiyatlarda değişikliğe neden olurken bir kötü haber daha geldi. Arabası olanlar dikkat İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara kötü haber. Bu zam onları isyan ettirecek. Peki 6 Nisan 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

BENZİNE OKKALI ZAM GELDİ

Petrol ihraç eden OPEC+ ülkeleri, petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak için Mayıs ayından itibaren günlük petrol üretimini 1,66 milyon varil azaltma kararı aldı. Dolar kurundaki yükseliş ile birlikte benzine 1 lira 12 kuruş zam geldi. İstanbul’da ortalama 21,32 TL olan benzinin litre fiyatı, yapılan zamla 22,44 TL’ye yükseldi.

hghggh-35.jpg

BU İLLERDE YAŞAYANLARA KÖTÜ HABER!

Gelen zam sonrası akaryakıt tabelalarda değişiklikler meydana gelirken sürücüler güncel fiyatları sorgulamaya başladı. OPEC'in kararının akaryakıt fiyatlarını daha da etkileyeceği görülürken İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan sürücüler isyan edecek hale geldi. Bu üç büyük şehirde trafik çok olduğundan araç sahipleri daha fazla akaryakıt harcıyor o nedenle akaryakıt zammı en çok bu buralardaki sürücüleri etkiliyor. Bu da aslında daha fazla maliyet demek oluyor.

gfgfgfgf-2023-04-06t094420-325.jpg

6 NİSAN 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 6 NİSAN PERŞEMBE

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22.39 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.36 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22.44 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.42 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22.79 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.78 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22.74 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.85 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

hghghg-71.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN