Arabasını satıp altın, dolar alanlara kötü haber! Uzman isim tarih verdi: 'Yerine koyamayacaksınız'

Arabasını satıp altın, dolar alanlara kötü haber! Uzman isim tarih verdi: 'Yerine koyamayacaksınız'

İkinci el piyasasında uzun zamandır durgunluk söz konusu. Ancak bu durgunluktan sona fiyat tablosu tersine dönüyor. Uzman isim tarih verdi: Seçim sonrasını işaret eden o isim, ani fiyat artışlarının yaşanacağını belirtti.

Döviz kurundaki artışın ardından 1 Mart itibari ile sıfır otomobillere %3-7 oranında zam geldi. Sıfır otomobillerdeki fiyat artışlarından dolayı alıcıların ilgisi bir süredir durgun olan ikinci el araç piyasasına döndü.

Koç Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketliliğin aktif olduğunu, seçimden sonra özellikle Mayıs ayında fiyatlarda ani yükseliş olacağını belirtti. Koç, Merkez Bankası’nın sürpriz faiz artırımı kararı sonrasında pek çok insanın araçlarını satarak parasını mevduat faizi, altın ve dövize yatırdığını belirtti.

ikinci-el-1-001.jpg

SATILAN ARAÇLARI GERİ ALMAK MÜMKÜN OLMAYACAK

Sıfır otomobil piyasasında dünyada yaşanan gelişmelerin ikinci el piyasasını da etkileyeceğini söyleyen Koç, pek çok otomobil firmasının üretimi durdurduğuna ve sınırlandırdığına dikkat çekti. Aynı zamanda Koç, “Bu sınırlı üretim önümüzdeki günlerde ikinci el fiyatlarını oldukça yükseltecek, sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız” diyerek uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN