Araç sahiplerine kötü haber: SEDDK'nın formülünden vatandaş değil şirketler çıktı

Araç sahiplerine kötü haber: SEDDK'nın formülünden vatandaş değil şirketler çıktı

SEDDK’nın hazırladığı değer kaybı hesaplama formülünden halk değil şirket sahipleri çıktı. Anayasa ve Danıştay kararlarına aykırı olduğu iddia edilen değer kaybı hesaplama formülüne göre şirketlerin trafik kazalarında kusursuz olan araç sahiplerine ödeyeceği tazminat tutarı yaklaşık olarak 3'te bire düşecek. Yani düzenleme kabul edilirse 10 bin liralık kaza olduğunda kusursuz olan araç sahibine 3 bin lira ödenecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan trafik kazalarında değer kaybı hesaplama formülü tartışmalara neden oldu. Sigorta Eksperleri İşveren Sendikası Başkanı Mesut Cemil Boyner hesaplama yöntemi ile 10 bin liralık bir kazada kusursuz olan vatandaşa 3 bin lira ödenecek 7 bin lira ise sigorta şirketlerinin cebinde kalacağını ifade etti. TSB yetkilileri ise "“Endişeye mahal verecek bir durum söz konusu değil" dedi.

mesut-cemil-boyner.jpgMesut Cemil Boyner

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Taslağı değerlendiren Sigorta Eksperleri İşveren Sendikası Başkanı Mesut Cemil Boyner, formülün halkın yararı yerine şirketlerin çıkarı gözetilecek şekilde ayarlandığını savundu. SEDDK'nın görüşe açtığı taslak düzenlemenin Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına aykırılık teşkil ettiğini belirten Boyner, “Ali Kemal'i değiştirip Kemal Ali yapmışlar. Anayasa kararlarını hiçe saymışlar. Amaç şirketlerin kasasını doldurmak. Formül böyle çıkarsa yargıya gider yine iptal ettiririz” dedi.

"BU HESAPLAMA İLE VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK"

Başkan Boyner, düzenleme yüzünden milyonlarca araç sahibinin kusuru olmadığı halde eskisine göre daha düşük tazminat almak zorunda kalacağını belirtirken, “Bu taslak formülle, kusursuz olduğu halde kaza sonucu aracının değeri düşen araç sahiplerine sigorta şirketlerinin ödeyeceği değer kaybı tazminatı tutarı düşürülmek isteniyor. Formülün hazırlanış amacı budur. Mevcut durumda, kaza öncesi aracının değeri örneğin 100 bin lira olup kaza sonrası 90 bin liraya düşen vatandaşa şirketler 10 bin lira tazminat ödeyip zararı gideriyor. Yeni düzenlemeyle ise 10 bin lira yerine 3 bin lira ödeyecekler. 7 bin lira sigorta şirketlerinin cebine kalacak. Vatandaş mağdur olacak” dedi.

kaza-surucu-uzgun.jpg

“ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK”

TSB yetkilileri, taslak üzerinde henüz tartışma ve görüş alış verişinin devam ettiğini, halkın lehine bir düzenleme çıkarmaya çalıştıklarını söylediler. Üst düzey bir TSB yetkilisi, “Endişeye mahal verecek bir durum söz konusu değil. Tüm tarafların görüşleri ele alınarak düzenlemeye son şekli verilecek. Mevcut kazanımların geriye götürülmesini biz de istemeyiz. Tazminat ödemeleri marka ve modele göre değişkenlik göstereceği için şimdiden bir şey söylenemez” dedi.

tv.jpg

ÖTV ARTIŞ ORANLARI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ: BİR ARACIN 3/4'Ü VERGİ

Kovid-19 salgınında kademeli olarak arttırılan ÖTV oranları ile neredeyse yüzde 220 zam yapıldı. ÖTV'de ilk zam 2020 yılının ağustos ayında yapıldı. Nerdeyse bir yıl içinde ÖTV oranları 2 katına yükseltildi. Böylece artık 2001 cc üstü ve değeri yaklaşık 1 milyon lira olan aracın 735 bin lirası vergilerden oluşurken, 265 bin lirası sadece araç fiyatı olarak ödenir oldu.

Yapılan büyük vergi artışı sonrası 2019 yılında 13,8 milyar lira olan motorlu taşıt ÖTV tahsilatı 2020 yılında 46 milyar 596 milyon liraya yükseldi. 2021 yılı ile yedi ayında da motorlu taşıtlar ÖTV tahsilatı 35 milyar 840 milyon liraya ulaşmış oldu. Hatta 2021 yılı için 39,6 milyar lira olarak hedeflenen motorlu taşıtlar ÖTV geliri böylece yılın ilk sekiz ayında gerçekleşmiş olacak. Pandemi yıllarında salgına yakalanmamak için araba almak isteyenlerin karşısında Hükümetin getirdiği büyük vergi artışı çıkmış oldu.

tv-vergisi.jpg

YERLİ ÜRETİM DESTEĞİ BAHANE OLDU

2020’de yerli üretim desteği bahane gösterilerek otomobillere büyük vergi artışı getirildi. Değeri 130 bin lira üzeri araçların ÖTV oranı yüzde 60’dan yüzde 80’e yükseltilirken, değeri 170 bin lira üzeri olan araçların ÖTV oranları da yüzde 150’ye kadar artırıldı. Yüksek değerde araçlarda ise ÖTV oranı yüzde 220’ye yükseltildi. Yani daha ÖTV gelmeden araç fiyatının 2,2 katı ÖTV kesinleşmiş oldu. Bunun üzerine yüzde 18 KDV’de eklendiğinde bir aracın 3/4’ü vergi olurken, kalan 1/4’ü sadece aracın kendi fiyatı oldu. Böylece devletin kasasına yılda 10-20 milyar lira arasında araçlardan alınan ÖTV girerken, artık bu rakam 50-60 milyar liraya ulaşmış oluyor. Vatandaşına salgından korunmak için destek yerine vergi getiren belki de tek ülke Türkiye oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN