Artık sadece zenginin sofrasını süsleyecek! On kat zam geldi, her biri altın oldu: Fiyatını duyan inanamıyor

Artık sadece zenginin sofrasını süsleyecek! On kat zam geldi, her biri altın oldu: Fiyatını duyan inanamıyor

Yumurtaya gelen zamlar sonrası artık sadece zenginin sofrasını süsleyecek. Öyle ki yumurtaya 6 yılda on kat zam geldi, her biri altın oldu. İşte, duyanın inanamadığı yumurta fiyatları…

Son zamanlarda gelen zamların ardından vatandaşın alım gücü de oldukça düştü. Fiyat artışlarının ardından vatandaş tane ile alışveriş dönemine geçiş yaparken, Karabük’teki bir pazara ait görüntüler görenleri şaşkına çevirdi…

KREDİ KARTIYLA YUMURTA SATIŞI BAŞLADI

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, vatandaşın temel gıda ürünleri arasında yer alan yumurtada fiyatlar uçunca yeni satış dönemi başladı.

Karabük’ten gelen görüntüler ise pes dedirtir türden oldu. Kentteki bir yumurta satıcısı, vatandaşın cebinde para olmadığı için çareyi kredi kartı ile satış yapmakta buldu. Öyle ki tezgaha gidenin gözüne direk “Kredi kartı geçerlidir” yazısı çarptı.

yumurta-fiyatlari-1.jpg

Esnafın yaşadığı sorunları dinleyen CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise, şu değerlendirmede bulundu:
“Emekli vatandaşlarımızın nüfus yoğunluğuna göre en çok yaşadığı ikinci şehir olan seçim bölgem Karabük’te emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Geçim o kadar zorlaştı ki yumurtayı dahi nakit parayla alacak gücü kalmadı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız yumurtayı bile artık kredi kartına borçlanarak alıyor. Vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikaları karşısında ezilirken her geçen gün daha da yoksul bir hale geliyor. Satıcı ise aylık yüzde 4.5’den kredi kartı komisyonu ödemek zorunda kalıyor. 2018 yılından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çarpıklığı vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırmış durumda.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN