Asgari ücret için verdiği rakam tepki çeken Atalay’dan yeni açıklama: Kararı kurul verecek

Asgari ücret için verdiği rakam tepki çeken Atalay’dan yeni açıklama: Kararı kurul verecek

TÜRK-İŞ Genel Kurulu Genel Başkanı Ergün Atalay daha önce yaptığı tepki çeken “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” açıklamasına düzeltme yaparak asgari ücret için henüz bir alt sınır belirlemediklerini söyledi. Atalay, Asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon kurulu üyeleri ile karar verileceğini açıkladı.

Asgari ücret 11 bin 402 TL. 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı ise 14 bin 25 TL. TÜRK-İŞ Genel Kurulu Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, bir televizyon programında yaptığı "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok" sözleri tepki çekmişti. Atalay tepkiler üzerine 'TÜRK-İŞ’in ‘Asgari Ücret teklifi netleşti' şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

'ASGARİ ÜCRET TABAN FİYATINA KURUL KARAR VERECEK'

'Asgari ücret' tartışmalarıyla ilgili Türk-İş'ten gelen açıklamada, asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon kurulu ile karar verileceği yer aldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN