İşte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı: Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na gidecek

İşte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı: Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na gidecek

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında gözler memur ve emeklilere yapılacak olan zam oranına çevrildi. TÜİK'in açıklamış olduğu son rakamlar sonrasında beş aylık enflasyon farkı belli oldu. Bugün açıklanan son enflasyon verisiyle birlikte refah payı hariç ocak emekli zammı büyük oranda netleşti. Bu rakamlar, 11 Aralık'ta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında yerini bulacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını bugün duyurdu. TÜİK'e göre kasımda aylık enflasyon yüzde 3,28, yıllık enflasyon yüzde 61,98 oldu. ENAG enflasyonu ise aylık yüzde 5,58, yıllık enflasyonu yüzde 129,27 oldu.

Milyonlarca emekli ve memur ise TÜİK'in bugün açıklayacağı rakamları bekliyordu. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur maaş zammı için toplamda beş aylık enflasyon farkı bugün TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından belli oldu.

11 ARALIK'TA İLK TOPLANTI

Beş aylık enflasyon oranı merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında yeni ücretin tespiti için önemli bir veri olarak yer alacak. Komisyon ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde gerçekleştirecek.

Dünya'da yer alan habere göre; Beş aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,66, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 45 oldu.

Tek tabloda tüm hesaplar

Haziran ayında 1351,59 olan Tüketici Fiyat Endeksi Kasım ayında 1806,50'ye yükseldi.

  • 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,66
  • Refah payı hariç 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,66
  • 5 aylık memur enflasyon farkı yüzde 26,09
  • Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
  • 5 aylık memur zammı yüzde 45 oldu.

SON BİR VERİ KALDI

Nihai zam oranları için 1 veri kaldı. Ocak ayı başında Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Böylece 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları refah payı hariç kesinleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN