Asgari ücret zammı sonrası hesaplar sil baştan! Kıdem tazminatında kapsam değişti: Bu hesaba dikkat edilmeli!

Asgari ücret zammı sonrası hesaplar sil baştan! Kıdem tazminatında kapsam değişti: Bu hesaba dikkat edilmeli!

Asgari ücrete yapılan yeni zam sonrasında çalışanların aylık brüt maaşı 10 bin 8 lira oldu. Bu kapsamda 2023 yılında asgari ücretli bir çalışan işten çıkarılırsa her hizmet yılı için 10 bin 8 lira kıdem tazminatına hak kazanacaktır. Bu rakamın içinden yalnızca damga vergisi düşülecektir. Asgari ücret dışında ücret alanlar için kıdem tazminatı sınırı 15 bin 371 lira 40 kuruş şeklinde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı basın toplantısında 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret miktarının net 8 milyon 506 lira şeklinde belirleme kararı aldıklarını duyurdu. Asgari ücretin 3006 lira artmasıyla birlikte asgari ücretle çalışanlar için kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.

KIDEM TAZMİNATI KAPSAMI DEĞİŞTİ

Kıdem tazminatında kapsam değişti

Asgari ücretli çalışanın brüt maaşı toplamda 10 bin 8 lira olmuş oldu. Böylelikle işyerinde 1 yıl çalışıp hak edilen kıdem tazminatı da 10 bin 8 lira olarak gerçekleşecek.

Bu rakamdan yalnızca binde 7,59 oranında bir damga vergisi düşülecek. Geri kalan miktara şayet var ise ihbar tazminatı da eklenecek ve çalışanın kıdem tazminatı bu şekilde ödenecek. Bu duruma örnek vermek gerekirse 3 yıl bir işyerinde çalışan 2023 Ocak ayında işten çıkarılması halinde işyerinden 29 bin 796 lira kıdem tazminatı almaya hak kazanacak. Bu rakama hak kazanımı olması halinde ihbar tazminatı da eklenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN