Asgari ücret zammını bekleyen milyonlara kötü haber! Asgari maaşa kredi derecelendirme şoku

Asgari ücret zammını bekleyen milyonlara kötü haber! Asgari maaşa kredi derecelendirme şoku

Yeni yıla sayılı günler kala çalışan milyonlarca vatandaş gözünü asgari ücret zammına dikti. Lakin 4 gözle asgari ücrete gelecek zammı bekleyen milyonlara kötü bir haber geldi. Asgari ücrette rakamlar beklenmediği gibi olabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçtiğimiz günlerde ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya ilişkin yapılan açıklamalarda henüz bir rakamın konuşulmadığı bildirildi. Milyonlarca çalışan ise 4 gözle diğer toplantıları ve bu toplantıdan çıkacak sonucu merak ederken yeni bir bilgi daha edinildi. Sosyal Güvenlik Uzman Özgür Erdursun, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla kredi derecelendirme şokundan söz etti.

yeni-proje-3.jpg

AZ ZAM YÜKSEK KREDİ NOTU

Sosyal Güvenlik Uzman Özgür Erdursun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Moody's Türkiye için “Kredi Görüşü” raporu hazırladı. Söz konusu bu raporda dikkatleri çeken bir ayrıntı yakalandı. Özgür Erdursun, bu ayrıntıyı şu cümlelerle paylaştı:

“Sıkı para politikası sürdürülebilir olmaya devam eder ve maaş artışları TCMB'nin hedefi ile uyumlu gerçekleşirse kredi görünümü iyileştirilebilir.”

Bu detayın ne demek istediğini de açıklayan uzman isim, “Meali; Asgari ücrete ve emekli aylıklarına az zam yap kredi notunu yükseltelim diyorlar!” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN