Asgari ücrete açlık sınırı ayarı! En güvenilir ekonomist Türk-İş'in rakamı üzerinden hesapladı

Asgari ücrete açlık sınırı ayarı! En güvenilir ekonomist Türk-İş'in rakamı üzerinden hesapladı

Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücret tartışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Uzun süredir tartışılan asgari ücrete açlık sınırı ayarı geldi. Ünlü ekonomist Hakan Kara o ödemeleri tek tek hesapladı. İşte asgari ücrette beklenen rakamlar…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

2024 yılına kısa bir süre kala milyonlarca asgari ücretli de yeni rakamlar hakkında yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücret rakamları için açlık sınırı ayarı geldi. Türk İş rakamı üzerinden tüm kalemleri tek tek hesaplayan ünlü ekonomist Hakan Kara, o rakamları işaret etti. İşte asgari ücrette beklenen rakamlar…

ASGARİ ÜCRETE %40 ARTIŞ

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile asgari ücrette beklenen rakamları duyuran Hakan Kara, rakamlara %40'lık bir artış beklentisi olduğunu söyledi. Asgari ücretin 16.000 TL civarına yükseleceği beklentisi olduğunu aktaran uzman isim, bunun bir temenni değil tahmin olduğunu belirtti.

para-paraa.jpg

Rakamları hesaplarken Türk-İş tarafından belirlenen açlık endeksini baz aldığını vurgulayan uzman isim Aralık ile Şubat döneminde %14 artış olacağını aktardı. Bu rakamlarla birlikte asgari ücretin Şubat 2024 tahmininin açtık fiyat endeksine eşitleneceğini söyleyen Kara, Tahmini yaparken ücretlere yılda iki kez zam yapıldığını göz önünde bulundurduğunu aktardı. Hakan Kara yaptığı paylaşımda “Tahmini yaparken ücretlere yılda iki kez zam yapılmaya devam edileceğini varsaydım. Asgari ücret ayarlaması %40'tan çok yüksek olursa bilin ki bu tek artıştır, yıl ortasında muhtemelen bir artış daha olmaz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN