'Asgari ücrete yılda bir zam işçinin terine haksızlık'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin basın toplantısında konuştu. Destici "Yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır." dedi. 2024'te enflasyon yüzde 50 bile olsa haziranda asgari ücretlinin maaşının yüzde 25 eksilmiş olacağına vurgu yapan Destici "Temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir" dedi.

Asgari ücret 1 Temmuz 2023 itibarıyla net 11 bin 402 TL. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birkaç gün önce 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyledi. Ekonomik krizle birlikte başlayan asgari ücrete yılda iki kez zam uygulamasının, 2024'ten itibaren teke düşürülecek olması tepki çekmeye devam ediyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bugünkü grup toplantısında, konuyla ilgili "Enflasyonun yüzde 60-70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır." dedi.

Son 6 aylık enflasyonun yüzde 45'e çıktığı varsayıldığında, bu rakamın verilmesi ve bunun üstüne de yüzde 10'un altında olmayan refah payının ödenmesi gerektiğini belirten Destici, "Onları bir yıl ocakta belirlenen maaşa mahkum etmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

'ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI YÜZDE 25 EKSİLMİŞ OLACAK'

Destici asgari ücretle ilgili açıklamasına şöyle devam etti

2024'te tahmini öngörülen enflasyon yüzde 50 bile olsa hazirana geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak, onun için temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir, asgari ücret tek haneye düşene kadar yani yüzde 10'un altına düşene kadar."

'İSRAİL TUTUKLAMALARI DURDURMALI'

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen "insani araya" da değinen Destici, İsrail'in bu süreçte bütün tutuklamaları durdurması gerektiğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN