Asgari ücrete bir zam daha! 8500 TL olmuştu... 400 TL'ye yükseltildi! Cumhurbaşkanı canlı yayında duyurdu!

Asgari ücrete bir zam daha! 8500 TL olmuştu... 400 TL'ye yükseltildi! Cumhurbaşkanı canlı yayında duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı asgari ücret 8.500 TL'ye yükseldi! Yeni yapılan zamlarla birlikte 250TL olan asgari ücret desteği 400 TL oldu. İşte merak edilen detaylar...

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen TİSK başkanı Özgür Burak Akkol, işverenlerin asgari ücret desteğinin iyileştirilmesini beklediklerini açıklamıştı. Bunun üzerine AK Parti grup toplantısında işverenleri sevindiren haberi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250 liralık asgari ücret desteğinin 400 liraya yükseltildiği müjdesini verdi.

 250 TL olarak belirlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2023 asgari destek ücretini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yeni bir destek artışıyla güncellenerek 400 TL olarak güncellendiğini duyurdu.

2023 Ocak ve Haziran döneminde uygulanacak olan destek için TİSK Başkanı desteğin artırılması yönünde işverenlerden yoğun beklentilerin olduğunu belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmüştü. Uygulama mevcut durumda asgari ücret desteği kullanan işletmeler için geçerli olacak.

Peş peşe müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur, memur emeklisi ve emeklilere yüzde 25’lik zam oranının yüzde 30’a çıkarıldığını duyurdu, böylece en düşük emekli aylığı 5.500 TL oldu.

Memur ve emekliye %30 yapılmasıyla birlikte yeni maaşlar belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açııkladı: Memur, memur emeklisi ve diğer tüm emeklilerin maaş zammını yüzde 30'a çıkardık! En düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

ERDOĞAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları, TÜİK’in açıkladığı verilere göre altı aylık enflasyon yüzde 15,39’iken yıllık yüzde enflasyon 64,2 ile netleşti.

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücret artışı kadar memura da zam yapılmasını talep etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaş artışını  %25 olarak belirlendiğini açıklamıştı. Bu açıklama memur ve emekli kesimin, sendikaların zam oranına tepki göstermesiyle sonuçlanmıştı.

Yalçın, "Enflasyon farkı %7,84 ve kamu görevlileri/emeklilerinin maaş/ücretlerine %8 toplu sözleşme artışıyla beraber yansıyacak oran, %16,47 olarak belli oldu" hatırlatmasını yaparak, 2022'de küresel ekonomik krizin yansımasıyla oluşan enflasyonist durumdan kamu görevlilerini korumak için maaş ve ücretlere toplam %87 artış yapıldığını dile getirmişti.

Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artışın, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansıması olduğunu belirten Yalçın, "Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan tarihi artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir. 2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek 'ek zam' olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla, yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak 'ek zam', kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır" diye belirtmişti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINDA ARTIŞ

Memur zammına gelen tepkiler sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin zamlarının güncellendiğini belirtti.

Erdoğan, "Memur, memur emeklisi ve diğer tüm emeklilerin maaş zammını yüzde 30'a çıkardık" dedi. Erdoğan, en düşük emekli maaşının 3.500TL , 5.500TL , asgari ücret desteğinin de 250 TL, 400 TL çıkarıldığını açıkladı.

Erdoğan açıklamasında "Çalışanlarımızın asgari ücret rakamını bir önceki yılın başına göre iki kat artırarak 8 bin 500'e yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. İstihdamda sıkıntı olmasın diye asgari ücret destek miktarını da 250 TL çıkarmıştık. Küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı, tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum. Geçen yıl memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuzda yüzde 42'ye varan yeni bir zam yapmıştık. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını %30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık." dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN