Asgari ücreti bilmişti! Cem Küçük memur ve emekli zamlarını duyurdu: En düşük emekli maaşı o rakama yükselecek

Asgari ücreti bilmişti! Cem Küçük memur ve emekli zamlarını duyurdu: En düşük emekli maaşı o rakama yükselecek

Herkesin gündeminde yer alan asgari ücret rakamları belli oldu. Günler öncesinden 17.000 TL'yi işaret eden Cem Küçük, tahminleri ile nokta atışı yaptı. Şimdi dört gözle beklenen memur ve emekli zammı tartışmaları devam ederken Cem Küçük en düşük emekli maaşı diyerek o rakamı işaret etti. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, geçtiğimiz süreçte yaptığı asgari ücret açıklamaları ile nokta atışı yaptı. Asgari ücret için 17.000 TL rakamını işaret eden Küçük, bu kez de emekli ve memur maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

18 BİN + YILDA 2 KEZ ZAM

Asgari ücret rakamlarını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17.002 TL rakamını işaret etti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise “Bizim talebimiz 18 bin lira ve yılda 2 kez olmasıydı” dedi. 2024 yılı asgari ücret rakamlarının belli olması ile birlikte gözler bu kez de emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmelerinin ardından asgari ücret tahmininde bulunan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük memur ve emekli maaşları ile ilgili yeni tahminlerini açıkladı.

paralar-2.jpg

31.000 OLACAK

Cem Küçük en düşük memur maaşı için 31 bin TL rakamını işaret etti. En düşük öğretmen maaşının 39.000 TL, polis maaşının 43 bin TL olacağını ifade eden Küçük, “Daha da fazla olsun, haklarıdır. En düşük memur maaşı 31 bin TL olacak. Özellikle medya sektöründe en az bu zam kadar zam yapılmalı ve kimse mağdur olmamalı” şeklinde konuştu.

para-almak-1.jpg

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cem Küçük, en düşük emekli maaşının 11.500-12.000 TL arasında olabileceğini söyledi. Emeklilere %50'nin üzerinde zam yapılabileceğini ifade eden Küçük, birim günündeki adaletsizliğin giderileceğini de ifade etti.

Emekli maaşlarıyla ilgili aldığı bilgiyi paylaşan Cem Küçük, “En düşük emekli maaşı 11 bin 500 – 12 bin TL olacağını düşünüyorum. Emekliye yüzde 50’nin üzerinde zam yapılabilir. Prim günündeki adaletsizlik giderilecek” diye konuştu.

cem-kucuk-emekli-maasi-kapak.jpg

Çalışanların merakla beklediği asgari ücret rakamları 17.002 TL olarak belirlendi.17.000 TL rakamlarını günler öncesinden tahmin eden gazeteci Cem Küçük, komisyonun asgari ücret için 16.000 TL rakamını belirlediğini ancak cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Şimşek'in görüşmeleri ile birlikte rakamların 17.000 TL olarak belirlendiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN