Bakan Karaismailoğlu'ndan şaşırtan hesap: 2016'da feribot 31 dolardı, şimdi Osmangazi Köprüsü 10 dolar

Bakan Karaismailoğlu'ndan şaşırtan hesap: 2016'da feribot 31 dolardı, şimdi Osmangazi Köprüsü 10 dolar

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 2016'daki dolar kuru ile bugünü kıyaslayarak Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini övmeye çalıştı ancak TL'deki değer kaybını bir kez daha gözler önüne serdi. Keza dolar/TL 2016'da 3 civarındayken bugün tüm zamanların rekorunu kırarak 18,68'e yükseldi... Hesabıyla şaşırtan Bakan Karaismailoğlu, ''Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman feribot geçişi 31 dolardı. Biz sadece 10 dolar alıyoruz köprüden, vatandaş memnuniyetle kullanıyor.'' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği çevrimiçi "Kentsel Sistemler ve Ulaştırmanın Yeni Yüzyılı" başlıklı 2022-2023 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programları Açılışı ilk dersine katıldı.

Konuşmasında dünyada krizlerin, kaosların konuşulduğu bir ortamda Türkiye'nin yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Karaismailoğlu, bu işin olmazsa olmazının planlamadan geçtiğini belirtti.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NUN HESABI TUTMADI

5G teknolojisinden, Türksat uydularından, hızlı tren ve lojistik limanlardan bahseden Bakan Karaismailoğlu, 184,5 lira olan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti için yaptığı çıkışla şaşkınlık yarattı. Köprü geçiş ücretini bugün tüm zamanların rekorunu kırarak 18,68'i gören dolar kuru üzerinden 2016 ile kıyaslayan Bakan Karaismailoğlu TL'deki değer kaybını da gözler önüne serdi:

"2021 itibarıyla e-Devlet'in 56 milyon kullanıcısı var. Artık hayatımızın bir parçası oldu. Osmangazi Köprüsü'nden şu an 60 bine yakın araç geçiyor. Bunun alternatifi feribottu. Köprü açılmadan önce 10-15 bin taşıma kapasitesi yoktu feribotların. Osmangazi Köprüsü olmasaydı bu trafiğin yüzde 70'i sağlanamayacaktı.

'2016'DA FERİBOT 31 DOLARDI, ŞİMDİ OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 10 DOLAR'

2016 yılında Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman kısıtlı araç olmasına rağmen feribottaki geçiş ücretleri 31 dolardı. Biz sadece şu anda 10 dolar alıyoruz köprü geçişinden, vatandaşımız memnuniyetle kullanıyor. Ayrıca saatlerce süren geçiş artık 5 dakikaya düştü. İstanbul Havalimanı da kamu-özel iş birliği, hem yatırım hem de değer açısından dünyanın başarılı projelerinden birisi. Burası da 70 milyon metrekare bir alanda, ekonomik değeri eksi olan bir alanda 10 milyar avroluk bir yatırımla üretilmiş ve 25 yıllık kamu- özel iş birliği sayesinde toplamda 26 milyar avroluk, devletimize gelir sağlayacak, dünyanın en kıymetli projelerinden bir tanesidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN