Osmangazi Köprüsü'ndeki zam kuyruğuna yanıt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde Boğaz Köprülerinin geçiş ücretlerine zam yapmasının ardından Osmangazi Köprüsü'nde yeni yıla 5 dakika kala, personelin geçiş ücretlerini zamlı almak için gişelerin kapattığı ve vatandaşın geçişine izin vermedikleri görüntülere Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş., yaptığı yazılı açıklama ile özür dileyerek, mağdur edilenlerin ücretlerinin şirket tarafından karşılanacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde Boğaz Köprülerinin geçiş ücretlerine zam yapmasının ardından yılbaşı gecesi kaydedilen bir görüntü sosyal medyada tartışma yarattı. Osmangazi Köprüsü'nde yeni yıla 5 dakika kala geçiş ücretlerini zamlı almak için gişelerin kapatıldığı ve vatandaşın geçişine izin verilmediği görüntülere Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.'den yanıt gecikmedi.

ZAMLI ÜCRET İÇİN GİŞE KAPATMA

Videoda köprüden geçmek isteyen ancak kapalı olduğu için uzun kuyruklara takılan vatandaşların uygulamaya isyan ettikleri anlar yer aldı.

Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş., 31 Aralık 2021 gecesi Osmangazi Köprüsü’nden geçecek vatandaşlardan yeni zamlı tarifeyle ücret alabilmek için yolcuları beklettiği yönünde çıkan iddialara yönelik yaptığı açıklamada, oluşan mağduriyetin teknik aksaklıklar nedeniyle yaşandığını ve 23.50 ila 00.30 saatleri arasında geçiş yapmaya çalışan tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamının şirket tarafından ödeneceğini duyurdu.

'TÜM ARAÇ SAHİPLERİNİN GEÇİŞ ÜCRETİNİ KARŞILAYACAĞIZ'

Şirketin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamını karşılayacaklarını duyurarak şu ifadeleri kaydetti:

''31 Aralık 2021 gecesi Osmangazi Köprü gişelerinde yaşanan beklemelerden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Teknik aksaklıklar nedeniyle sürücülerimize kısa sürede olsa bir mağduriyet yaşattık. 23.50-00.30 saatler arasında geçiş yapmaya çalışan tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamı şirketimiz tarafımızdan ödenecektir. Tamamen teknik bir aksaklıktan kaynaklanan bu sorun nedeniyle beklemek zorunda kalan araç sahiplerinden özür diliyoruz. Bu tip teknik aksaklıkların bir daha yaşanmaması için Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. olarak gerekli tüm sistemsel iyileştirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı bilgisini kamuoyuna arz ederiz.''

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Bakanlığın düzenlemeye ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirilmiştir. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlenmiştir. Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti 05:00 - 24:00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00:00 - 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlenmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN