Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüştü

Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüştü. Görüşmede, kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadele ile bölgesel sorunları çözmek için iki ülkenin birlikte nasıl çalışabileceği konuları ele alındı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla duyuruldu.

NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin önemi vurgulanırken, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele ile bu kapsamda yaptırımların uygulanması da dahil olmak üzere önemli bölgesel sorunları çözmek için Türkiye ile ABD'nin birlikte nasıl çalışabileceği ele alındı.

Yellen, kişisel X hesabından da konuyla ilgili, "Türkiye ve ABD'nin önemli bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Bakan Mehmet Şimşek ile görüştüm. İkili ilişkilerimizin önemini de vurguladım." açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN