Bakan Şimşek, dış ticaret verilerini değerlendirdi

Bakan Şimşek, dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜİK açıkladığı verilere göre Nisan ayında dış ticaret açığı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 artarak 8,7 milyar dolardan 9,9 milyar dolara yükseldi. Takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığı geçici olarak arttığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yılsonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle açıklanan geçici dış ticaret verilerine göre, Nisan ayında ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 artarak 19,2 milyar dolar seviyesine yükselirken, ithalat yüzde 4,0 artarak 29,1 milyar dolar olarak kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirerek, dış ticaret açığının geçici olarak arttığını vurguladı.

"ARTIŞ CARİ AÇIĞA DA YANSIYACAK"

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dış ticaret açığındaki artışın cari açığa da yansıyacağını belirten Şimşek, "Yılsonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek" dedi.

Bakan Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığı geçici olarak arttı. Bu durum cari açığa da yansıyacak.

Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz.

Geçici etkiler kaynaklı yılın kalanında sınırlı dalgalanmalar olsa da ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,5 gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Yılsonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN