Bakandan duyuru geldi! O maaşlar hesaplara yatırıldı: TC kimlik numaranıza göre hemen bakın!

Bakandan duyuru geldi! O maaşlar hesaplara yatırıldı: TC kimlik numaranıza göre hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, son dakika olarak duyurdu. Nisan ayında emekli ve engelliler bayram edecek. O maaşlar o tarihte hesaplara yatmaya başlayacak. TC kimlik numaranız ile hemen kontrol edin. Peki 2023 yaşlı aylıkları ne kadar? Engelli aylığı kaç TL? İşte ayrıntılar haberimizde...

Emekli maaşları ve EYT maaşlarına gelen zam sonrası gözler yaşlı ve engelli aylıklarına çevrildi. Vatandaşlar 'Yaşlı aylıkları ne zaman yatacak? 2023 yaşlı aylıkları kaç TL?' sorularını araştırırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan son dakika açıklaması geldi. Maaşlar o tarihte hesaplara yatacak. Hemen TC kimlik numaranız ile kontrol edin. İşte detaylar haberimizde...

BAKAN YANIK DUYURDU: ÖDEMELER BAŞLADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu ay 2,7 milyar lira yaşlı ve engelli aylığını hesaplara yatırdıklarını duyurdu. Bakan Yanık, yaklaşık 1,5 milyar lira yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını ve 1,2 milyar lira da engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

hjhjhjjh-5.jpg

TC KİMLİK NUMARANIZLA HEMEN KONTROL EDİN

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yanık, şunları söyledi:

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda nisan ayında 2,7 milyar lira yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık."

ghhghggh-17.jpg

65 YAŞ AYLIĞI 2023 YILINDA NE KADAR OLACAK?

65 yaş aylığı hesaplanırken memur maaşı değil asgari ücret dikkate alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti %54,66 zam ile birlikte 8 bin 506 TL olarak açıklamıştı. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterdi. 2023 yılında Yeni 65 yaş aylığı 2604 lira oldu.

dfdfdfdfdfdfdfg.jpg

YAŞLILIK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

  • 65 yaşını doldurmuş olan,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,
  • 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN