Emeklilerin Cebi Parayla Dolacak! İşte Emekli Maaşlarına Gelecek Ek Ücret Artışı

Emeklilerin Cebi Parayla Dolacak! İşte Emekli Maaşlarına Gelecek Ek Ücret Artışı

Enflasyon oranına göre Temmuz ayında zamlanacak olan emekli maaşları için hükümet yine düğmeye bastı. Emekli bayram ikramiyesinde hayal kırıklığına uğrayan emeklilere müjdeli haber geldi. Maaşlara ek artış için düğmeye basan hükümet emeklilerin yüzünü güldürecek. İşte emekli maaşları için ek artış oranı.

Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zam oranına yöneldi. Geçtiğimiz günlerde emekliler için önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sürpriz" diyerek en düşük emekli maaşı için ciddi bir düzenleme geleceğini duyurmuştu. Emekliler verilecek olan müjdeli haberi beklerken kulislerden gele bilgiye göre emekli maaşlarına ekstradan bir artış yapılacak. İşte emekli maaşlarına ilişkin son dakika haberleri.

para.jpg

EMEKLİ MAAŞINA EK ARTIŞ GELİYOR

Emekliler maaşlarına ilişkin arama motorlarında sıkça bilgiler araştırılırken, milyonlarca emekliyi sevindiren bir gelişme yaşandı. Kulislerden gelen son dakika bilgisine göre emekli maaşlarında dudak uçuklatan bir artış yapılacak. Buna göre en düşük emekli aylığı bu artışla 4000 bin lirayı bulabilir. 3600 ek göstergeyi bekleyen çalışan ve emekliler bu ekstra artışla sevinecek. Emekli maaşlarına ilişkin çalışmalar devam ederken, yapılacak olan ek artışla beraber emeklilerin yükü hafifleyecek.

EMEKLİLERE SEVİNDİREN ARTIŞ

Edinilen bilgilere göre emeklileri sevindirecek bu artış 1.233 TL civarında. 2022 yılının ilk günlerinde emeklilere yapılan zam birazda olsa yüzleri güldürürken, emekli bayram ikramiyesinde herhangi bir değişiklik yapılamaması emeklileri hayat kırıklığına uğratmıştı. Enflasyonla beraber hesaplanacağı öngörülen Temmuz ayı emekli maaş zammı ise şimdiden merak uyandırdı. Emekliler zam haberini beklerken bir sevindirici haber daha geldi. Edinilen bilgilere maaşlara 1.233 TL civarında artış yapılacak.3600 ek gösterge üzerinde çalışan hükümeti müjdeli haberini bekleyen Çalışan ve emekli kişiler ek artış ile derin bir nefes alacak. Görüşmelerin hala devam ettiği projeye ilişkin kritik tarih 10 Mayıs olduğu açıkladı.

HÜKÜMET KANADINDA MAAŞLARA İLİŞKİN TEK TEK AÇIKLAMALAR

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulunmuştu . Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN