Benzini Artık Litre İle Değil Bardakla Alacağız! Akaryakıta Büyük Zam... İşte Zamlı Benzin ve Motorin Fiyatları...

Benzini Artık Litre İle Değil Bardakla Alacağız! Akaryakıta Büyük Zam... İşte Zamlı Benzin ve Motorin Fiyatları...

Elektrik, doğal gaz,siğara ve un zam haberlerinden sonra bir zam haberi de akaryakıttan geldi. akaryakıt ürünlerine gelmesi beklenen dev zamdan sonra benzin ve motorinin litre fiyatının 26 liranın üzerine çıkacak.

Haziran ayı büyük zamlarla birlikte geldi önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumun'un yüzde 15 ile yüzde 25 arasında yaptığı zam haberi geldi. Elektrik zammından sonra ise Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ doğal gaz fiyatlarına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında zam yaptığı duyuruldu. Sonrasında da sigara fiyatlarına yüzde 10'lük Özel Tüketim Vergisi'ndeki artışın yansıyacağı haberi geldi.

Dün zaten ekmeğe en düşük yüzde 53 zam gelmesinin beklendiği haberleri sosyal medyada dolaşıyordu. Şimdi de akaryakıt sektörü temsilcileri akaryakıt ürünlerine 1 liranın üzerinde zam gelmesinin beklendiğini açıkladı.

BU GECE 2'Sİ BİRDEN GELİYOR

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Son zamlardan sonra İstanbul'da benzinin litresi 24 lira 98 kuruştan, motorinin litresi 24 lira 44 kuruştan LPG'nin ise litresi 11 lira 40 kuruştan, Ankara'da benzinin litresi 25 lira 07 kuruştan, motorinin litresi 24 lira 48 kuruştan LPG ise 11 lira 60 kuruştan İzmir'de de benzinin litresi 25 lira 09 kuruştan motorinin litresi 24 lira 49 kuruştan LPG'nin ise litresi 11 lira 40 kuruştan satılıyor. Bu gece benzine ve motorine zam bekleniyor.

akaryakit-zammi.jpg

HEM DÖVİZ KURUNDAKİ YÜKSELİŞ HEM DE BRENT PETROLDEKİ FİYAT ATIŞI YANSIYACAK

Bu gece yarısından itibaren gelmesi beklenen akaryakıt fiyatlarındaki artışı hem yurt içindeki döviz kurlarındaki yükseliş hem de küresel piyasalardaki brent petrolün artması tetikleyecek. 1 Haziran sabahı dolar güne 16 lira 44 kuruştan başlarken brent petrolün uluslararası piyasalarda 120 dolardan işlem görüyor. akaryakıt fiyatlarını yukarıya çeken bu iki unsur bir araya gelinde bu gece yarısı benzine ve motorine zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt sektörü temsilcileri benzinin litre fiyatına 1 lira 22 kuruş mazotun litre fiyatına ise 1 lira 49 kuruş zam beklediklerini açıkladı.

elektrik-ve-dogalgaz-zammi.jpg

BUGÜN HEM ELEKTRİĞE HEM DE DOĞAL GAZA ZAM GELDİ

1 Haziran çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere elektrik ve doğal gaza zam geldi. EPDK konutlardaki elektriğe yüzde 15 sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe de yüzde 25 zam geldiğini açıkladı. BOTAŞ ise evlerde kullanılan doğalgaza yüzde 30 sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 10 santrallerde kullanılan doğal gaza da yüzde 16 zam geldiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN