Bir yılda yüzde 146 zamlandı: Mutfak tüpü ocak söndürüyor

Bir yılda yüzde 146 zamlandı: Mutfak tüpü ocak söndürüyor

Dünyayı kasıp kavuran pandemiye savaş da eklenince enerji fiyatlarına katlandı. Vatandaşın kullandığı ev tipi mutfak tüplerinin fiyatı bir yılda yüzde 146 oranında zamlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bir yıl önce 122 liraya satılan 12 kilogramlık ev tipi mutfak tüpünün bugünkü fiyatı 300 lirayı aştı. Yani mutfak tüpü son bir yılda yüzde 146 oranında zamlandı. Bu fahiş zammı dar gelirli vatandaşlarımız nasıl kaldırsın” diye sordu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından enerji fiyatları daha da arttı. Akaryakıt ürünlerine gelen zamlar vatandaşın mutfağına da sıçradı. Mutfak tüpü son bir yılda yüzde 146 oranında zamlandı.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın enerji fiyatlarında yaşanan artışın yurttaşlara çarşı pazarda yaşam pahalılığı, evlerde ise yüksek fatura olarak geri döndüğüne dikkat çekti.

Mutfak tüpünün uzun süre kullanılamadığını da belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yoğun kullanımda bir mutfak tüpü 15-20 günde bitiyor. Vatandaş yalnızca tenceresini kaynatabilmek için ayda 600 lirayı nasıl versin?” değerlendirmesini yaptı.

'VATANDAŞIN OCAĞINI SÖNDÜRDÜNÜZ'

Bir ailenin yılda ortalama 18 defa tüp satın almak zorunda kalacağını söyleyen Akın, “Bugünden itibaren yıl içinde hiç zam gelmeyeceğini varsaysak bile bir ailenin mutfak tüpü maliyeti yılda 5 bin 400 lirayı aşıyor. Bu zamlarla vatandaşın ocağını söndürdünüz” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN