BIST'te rekor kıran oynaklığa uzmanlardan sert tepki: SPK inceleme başlatmalı

BIST'te rekor kıran oynaklığa uzmanlardan sert tepki: SPK inceleme başlatmalı

Türkiye'nin Rusya'dan yeni S-400 hava savunma sistemleri tedarik etmek için yeni bir anlaşma imzaladığının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul'da 8 Haziran'dan bu yana en yüksek gün içi hareketliliği yaşandı. Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan, "SPK'nın inceleme yapması gerekiyor. Böyle manipülasyon olmaz." dedi.

Türkiye, Rusya'dan yeni S-400 hava savunma sistemleri tedarik etmek için yeni bir anlaşma imzalamasıyla Borsa İstanbul hareketli bir gün yaşadı. BIST 100, bir ara yüzde 3'e yakın değer kaybetti ancak dipten gelen alımlarla yeniden artıya geçti. Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan, BIST 100'de haber akışı ile 8 Haziran'dan bu yana en yüksek gün içi oynaklığının gerçekleştiğini belirterek, "SPK'nın inceleme yapması gerekiyor. Böyle manipülasyon olmaz" dedi.

1405173.jpg

Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan

BORSADA S-400 HAREKETLİLİĞİ

Borsa İstanbul'da hareketli bir gün yaşandı. S-400 anlaşması iddialarıyla sert kayıp yaşayan BIST 100, dipten gelen alımlarla günü pozitif tamamladı. BIST 100 günü yüzde 1,96 yükselişle 2.913,30 puandan tamamladı.

Rus askeri iş birliği kurumunun yöneticisi Türkiye'ye ikinci bir set S-400 hava savunma sistemi gönderilmesi için sözleşme imzalandığını söylerken, Savunma Sanayii Başkanlığı bu iddiayı reddetti. SSB, "İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Yaptırımlar altındaki Rusya ile anlaşma iddiasının yarattığı endişelerle BIST 100'de kayıplar hızlandı. BIST 100, yüzde 3'e yakın düşüşle 2.773 puana kadar geriledi. Endeks, daha sonra dipten yapılan alımlarla toparladı ve yeniden artıya geçti. Böylece BIST 100'de 8 Haziran'dan bu yana en yüksek gün içi oynaklık yaşandı.

REKOR KIRAN OYNAKLIĞA TEPKİ

Borsa İstanbul'da haber akışı ile 8 Haziran'dan bu yana en yüksek gün içi oynaklığının gerçekleşmesine Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turhan, "SPK’nın inceleme yapması gerekiyor. Böyle manipülasyon olmaz!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN