Bitcoin ve Ethereum için tarihi karar! LSEG açıkladı

Bitcoin ve Ethereum için tarihi karar! LSEG açıkladı

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG), Bitcoin ve Ethereum kripto varlıklarına dayalı Borsa Yatırım Notları (ETN) için başvuruları yılın ikinci çeyreğinden itibaren kabul edeceğini açıkladı. Bu, kripto para piyasası için tarihi bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

LSEG tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin ve Ethereum ETN'leri için başvuruların kabul edileceği ve bu ürünlerin yalnızca profesyonel yatırımcılara açık olacağı belirtildi. Kabul için gerekli şartlar ise şu şekilde sıralandı

"Önerilen kripto ETN’lerin fiziksel olarak desteklenmesi, temel aldığı varlığın güvenilir ve genel olarak kabul görmüş bir piyasa fiyatına veya değer ölçüsüne sahip olması ve bu varlıkların Bitcoin veya Ethereum gibi kripto varlıklar olması,

Temel alınan kripto varlıkların tamamının ya da büyük bir kısmının ‘soğuk depolama’ yöntemiyle saklanması ya da soğuk depolama benzeri güvenlik önlemlerine tabi tutulması ve Birleşik Krallık, AB (veya EEA’da uygulanan eşdeğer yasalar), Jersey, İsviçre veya ABD’de AML düzenlemelerine uygun bir veya birden fazla saklayıcı tarafından tutulması."

ETN NEDİR?

ETN’ler, temel aldıkları varlıklara maruz kalma imkanı sunan borç enstrümanlarıdır. Kripto ETN'leri ise yatırımcıların Londra işlem saatlerinde borsadaki kripto varlıklarını takip eden menkul kıymetlerin ticaretini yapmasına imkan tanıyor.

Spot Bitcoin ETF’lerinin kabulünün ardından ETN başvurularının kabul edilecek olması ise kripto para yatırımcıları için oldukça kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu sayede yatırımcılar, Londra Borsası'nda Bitcoin ve Ethereum'a güvenli ve düzenli bir şeklide yatırım yapabilecekler.

PİYASALAR OLUMLU KARŞILADI

Bu haberin ardından lider kripto para birimi Bitcoin 72 bin, Ethereum ise 4 bin doların üzerinde fiyatlanıyor. Bu da yatırımcıların bu gelişmeye olumlu tepki verdiğini gösteriyor.

Londra Borsası'nın Bitcoin ve Ethereum ETN'leri kabul etme kararı, kripto para piyasasının kurumsallaşması ve ana akım finansal sistem tarafından kabul görmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Bu gelişmenin kripto para piyasasının büyümesini ve yatırımcı sayısının artmasını teşvik etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN