Bitcoin'de aylar sonra büyük düşüş! Kritik seviyenin de altında

Bitcoin'de aylar sonra büyük düşüş! Kritik seviyenin de altında

Geçtiğimiz sene kritik seviyeleri test eden Bitcoin, yatırımcılarını yeni yılın ikinci haftasında da üzdü. Kripto para piyasasındaki düşüş sürüyor. Bitcoin Eylül ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altını test etti.

Riskli yatırım araçlarını tercih eden yatırımcıların umudu yılın ilk haftasında yerini karamsarlığa bıraktı. Kripto para piyasalarında düşüş ivmesi sürüyor. 1 Ocak 2022'den bu yana yüzde 13'ü aşan gerileme gösteren Bitcoin 40 bin doların altını test etti.

Böylelikle Eylül ayından bu yana Bitcoin'de ilk kez 40 bin doların altı görüldü. Öte yandan Bitcoin’in üç ay önceki zirvesinden bu yanaki düşüşü de yüzde 40'ı aştı.

Piyasada son günlerde kriptoda yine balon tartışmaları gündeme gelmişti. Aralarında Michael Hartnett’in deolduğu BofA stratejistleri, merkez bankası sıkılaştırmalarıyla sadece kripto paralarda değil, paladyum, teknoloji hisseleri ve tarihsel olarak riskli varlıklardaki balonların “eş zamanlı olarak patladığını” belirtti.

Infrastructure Capital Advisors Portföy Yöneticisi Jay Hatfield de “Fed’den gelen likiditedeki azalma, hem öz sermaye risk priminin hem de faiz oranlarının yükselmesine neden olacak ve bu da, para kaybettiren teknoloji hisse senetlerine ve özellikle kripto para birimlerine yapılan momentum odaklı yatırımlar da dahil olmak üzere piyasadaki en riskli varlıkları orantısız bir şekilde etkilemeye devam edecek” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN