Bitcoin'de sert düşüş: Ağustostan beri ilk kez bu seviyeye geriledi

Bitcoin'de sert düşüş: Ağustostan beri ilk kez bu seviyeye geriledi

Bitcoin, ABD'de teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşle beraber cuma günü sert bir gerileme yaşadı. Bu düşüşle birlikte Bitcoin önemli bir destek seviyesi olan ve sonbahar rallisinin başladığı 39 bin 500 doların da altını görmüş oldu.

Bitcoin, piyasalarda risk arzusunun azalması ve teknoloji hisselerindeki düşüşle 43 bin dolar civarından 38 bin 200 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra biraz toparladı. Ethereum ise 3 bin doların altına indi. Dogecoin fiyatı da yüzde 8'lik düşüşle 0,15 dolar seviyesine düştü.

Geçtiğimiz Kasım ayında 70 bin dolar seviyesini zorlayan Bitcoin, böylece Ağustos ayından bu yana ilk kez 38 bin dolar seviyesini gördü.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE?

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşte Bitcoin’in Nasdaq hisseleriyle artan korelasyonu ve teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşün etkisi var. Nasdaq bir anda gün içi kayba dönerken, Netflix’in bilançosu da yatırımcıları hayal kırıklığına uğratınca vadeli piyasalarda da kayıpları çoğaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN