Borç batağından çıkamayan dev süt firmasından kara haber! Mahkeme onayladı: Resmen iflas etti…

Borç batağından çıkamayan dev süt firmasından kara haber! Mahkeme onayladı: Resmen iflas etti…

Borç batağından çıkamayan dev süt firmasından kara haber geldi. Merkezi Konya’da bulunan firma, enflasyondaki hızlı yükseliş ve döviz kurundaki dalgalanmalar karşısında daha fazla ayakta kalamadı ve resmen iflas etti…

Konya’da üretim yapan Sel Süt, borçlarını ödeyemeyince mahkemeye başvurarak iflas talebinde bulundu. Mahkemenin kararı sonrası firmanın iflası resmen onaylandı. Enflasyondaki hızlı yükselme ve döviz kuru dalgalanmaları gibi ekonomik zorluklara karşı ayakta kalamayan firma, iflas başvurusunu Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesine yapmıştı.

sel-sut-iflas-1.jpg

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Süt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasıyla ilgili kararını açıkladı. Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 04.02.2022 tarih ve 2021/494 sayılı kararları ile Konya Ticaret Sicil Memurluğunun 28108 Sicil numaralı müflisin iflasına, iflasın aynı tarih ve saat: 11.34’te açılmasına karar verilmiştir."

sel-sut-iflas-2.jpg

Son olarak Sel Süt’ün iflas etmesi ise, ekonomik krizin büyük şirketlere de etki ettiğini gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN