Borsa coşuyor! Selçuk Geçer seviyeyi verdi: BİST şahlanacak

Borsa coşuyor! Selçuk Geçer seviyeyi verdi: BİST şahlanacak

Borsaya yatırım yapanlar dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hareketlenen borsa yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar 'Borsa yükselecek mi düşecek mi? Borsaya ne zaman yatırım yapılmalı?' gibi soruları araştırırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den peş peşe uyarılar geldi. 'Borsa ne olacak?' sorusunu yanıtlayan Geçer, beklediği seviyeyi duyurdu. BİST şahlanacak! Ünlü isim tarih ve seviye vererek duyurdu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hareketlenen borsa dalgalanmaya devam ediyor. Yıl başından bu yana hareketlilik yaşayan borsa, özellikle dolar kurundaki yükseliş ile birlikte önemli süreçlerden geçmekte. Yatırımcılar 'Borsada son durum ne? Borsa yükselecek mi düşecek mi?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer borsaya yatırım yapacakları uyardı. 'Borsa ne olacak?' sorusunu yanıtlayan Geçer, tarih ve seviye vererek uyardı. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken açıklamaları:

BORSAYA YATIRIM YAPACAKLAR DİKKAT! SELÇUK GEÇER UYARDI

"'Borsa ne olacak?' diye soranlara… Bu koşullar devam ederse, çok yakında Borsada 10 binli seviyeleri konuşmaya başlarız. Çünkü;

Mehmet Şimşek ve ekibinin uyguladığı politikalar gösteriyor ki; dolar gerçek değeri olan 38- 40 lira aralığına doğru birkaç ay içerisinde ulaşacak. Gerçek değerle kastımız “makro ekonomik” risklerin konu dışı bırakıldığı enflasyon karşılığı olan dolar değeri.

Bu rakam yakalandığında Merkez Bankası politika faizi konusunda daha agresifleşecek ve faizi enflasyonun üzerindeki pozitif değere taşıyacak. Nitekim Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamalar bu tezimizi destekliyor.

dsdsd.jpg

Peki ne demişti Merkez Bankası;

1- YAKIN DÖNEME İLİŞKİN GÖSTERGELER ENFLASYONUN ANA EĞİLİMİNDE YÜKSELİŞİN SÜRDÜĞÜNE İŞARET EDİYOR
2 - ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNDE BELİRGİN İYİLEŞME SAĞLANANA KADAR PARASAL SIKILAŞTIRMA GEREKTİĞİ ZAMANDA VE GEREKTİĞİ ÖLÇÜDE KADEMELİ OLARAK GÜÇLENDİRİLECEK
3 - FİYATLAMA DAVRANIŞLARINDAKİ BOZULMANIN KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN PARASAL SIKILAŞTIRMA SÜRECİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Yani meali şu;

Dolar enflasyonun üzerine çıkana kadar aşırı faiz artışı beklemeyin.
Dolar değerine geldiğinde de pozitif reel faizin altında bir politika faizi beklemeyin.

Gördüğüm kadarıyla Merkez Bankası’nın bu yaklaşımı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da destekleniyor. Ayrıca para politikalarındaki gerçekçi yaklaşımların yakın zamanda reel ekonomi politikaları ile destekleneceği, Orta Vadeli Program’ın (OVP) Özel Sektör bileşenleri ile birlikte yapılacağı, üretim ve ihracatın öncelikli meseleler olduğu her iki isim tarafından da vurgulanıyor.

Umarım bu yaklaşımlar popülist siyasi yaklaşımlara yenik düşmez ve söylenenler yapılarak orta ve uzun vadede meyveleri toplanır.

Çünkü söylenenler yapılabilirse; çok yüksek ihtimalle piyasalarda dengelenme, CDS yani risk priminde geriye çekilme, hatta kredi puanlarında bir düzelme görülmeye başlanacaktır. Tüm bu gelişmeler Türkiye'yi yatırım yapılabilir bir ülke haline getirebilir.

gfgfgf-2023-07-22t084409-589.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST BEKLEDİĞİ SEVİYELERİ AÇIKLADI

Amerika ufak ufak faiz indirim sürecine doğru ilerliyor. Gelen enflasyon, ISM, PMI ve işgücü verileri gösteriyor ki, faiz artırımı sürecinin ufak ufak sonuna geliyoruz. Yumuşak iniş gerçekleşiyor yani. Çok yüksek ihtimal FED temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha yapacak ama ikinci faiz artırımı büyük bir bilmece haline gelmeye başladı. İkinci faiz artırımını yapılsa bile yılın üçüncü maksimum dördüncü çeyreğinde faiz indirimi beklentileri gündeme oturacak.

O döneme Türkiye'nin hazırlıklı olması ve faizleri artırması, dezavantajını avantaja çevirmesi anlamına gelecektir. Bütün dünyada gevşek para politikalarına gidilirken, bizde sıkı para politikasına geçilmesi, stabil kur ortamında yüksek faiz verilmesi Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirebilir. Tüm bunların toplamı Türkiye'ye para girişinin hızlanması anlamına geliyor. Girecek o paranın önemli bir kısmı faiz dışında borsaya yönelecek. özellikle sağlam şirket hisselerinde, yani endeks hisselerinde ciddi hareketler gözlenebilir. Ama tam burada şerhimizi koyalım…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN