Borsa'da sanayi hisselerine yatırım yapacaklar dikkat! Piyasanın en güvenilir ekonomisti uyardı

Borsa'da sanayi hisselerine yatırım yapacaklar dikkat! Piyasanın en güvenilir ekonomisti uyardı

Piyasanın en güvenilir ekonomistinden yatırımcılara uyarı geldi. Borsa'da sanayi hisselerine yatırım yapacaklara seslendi. TL'nin değerinden bahsederek, paylaştığı görsel ile anlattı. İşte tüm detaylar...

Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ardından piyasanın en güvenilir isminden çarpıcı açıklama geldi. Kurda sürekli olarak yükselen dolar karşısında değer kaybeden TL'nin reel olarak değerlenmesinden bahsetti. Ünlü ekonomist sanayi hisse yatırımı yapacakları uyardı.

YATIRIMCILARA UYARI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, milyonlarca yatırımcıyı uyardı. Son yıllarda sürekli olarak değer kaybeden Türk Lirası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TL'nin reel olarak değerlenmesi halinde sanayi hisselerine yatırım yapacaklara seslendi. Bahsi geçen konunun sanayi hisselerine pek yararlı olmayacağı konusunda bir görsel paylaştı. Görselde yer alan bilgilere göre, sanayi hisseleri reel kurun altında kaldı.

gamf4lxwmaaslko-1.jpg

"RESMİ GÖRELİ OKUMAK LAZIM!"

Yukarda paylaşılan görselin altında yapılan yorum dikkat çekti. Paylaşılan yorumda, "TL'nin müdahale olmaksızın reel olarak değer kazandığı bir senaryoda CDS ve TR Eurobond Faizinin de düşeceğini varsaymak lazım. İhracatçı şirketlerin marjlarında bir miktar kayıp olsa da alternatif maliyet kanalındaki düşüş dolayısıyla hisse değerleri USD bazında düşmeyebilir" ifadeleri yer aldı. TCMB eski başekonomist Hakan Kara ise, "Doğru, resmi göreli okumak lazım." ifadelerini kullandı.,

s-e534f42e796b0011d21454ba2fc4f73ebd80eb2f.webp

HAKAN KARA KİMDİR?

Ülkemizde bulunan en güvenilir ekonomistlerden birisi olan Hakan Kara, aynı zamanda akademisyen olarak da biliniyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) çalışanı olarak ve başekonomisti olarak görev yaptı.

2003 - 2019 yılları arasında ekonomi politikalarında etkili rol oynayan Hakan Kara, Merkez Bankası'nda çalıştığı dönemlerde enflasyon hedeflemeleri alanında çalışmaları bulunuyor. Para ve makroihtiyati politikaların analizi, tasarımı ve uygulamasında öncü olarak araştırma politikasını organize eden isimdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN