Bu belgeyi getirenlere maaş bağlanıyor! Başvurular Aile Bakanlığı'na... Binlerce kişiye destek yağacak

Bu belgeyi getirenlere maaş bağlanıyor! Başvurular Aile Bakanlığı'na... Binlerce kişiye destek yağacak

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte milyonlarca kişi geçimini sağlayamamaya başladı. Bu konuda harekete geçen hükümet destek ödemelerini arttırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ise geçinmeyen ailelere rahat bir nefes aldıracak. Bu belgeyi getirene maaş bağlanacak. Başvurular Aile Bakanlığı'na yapılacak. 5 bin 100 lira her ay hesaplara yatırılacak. İşte başvuru şartları ve detayları...

Ülkemizde artan hayat pahalılığı her kesimi etkilemiş durumda. Özellikle yaşanan gıda enflasyonu vatandaşların elini kolunu bağlarken gözler hükümet tarafından verilen sosyal yardımlara çevrilmiş durumda. Beklenen haber ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu belgeyi getirene her ay 5 bin 100 lira maaş bağlanacak. Başvurular Aile Bakanlığı'na yapılacak. Binlerce kişiye destek sağlanacak. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Hangi belgeler isteniyor? İşte sosyal yardım desteğinin ayrıntıları...

BU BELGEYİ GETİRENE 5.100 TL MAAŞ BAĞALANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalara yönelik özel bir maddi destek programı başlattı. Yapılan yeni program kapsamında, kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlara aylık 5.100 TL nakit yardım desteğinde bulunulacak. Böylece çalışmakta zorluk çeken kişilere ekstra gelir geçim kaynağı sağlanmış olacak. Tek şart ise hastalığınıza dair belgeyi yetkili kuruma ulaştırmak.

yeni-proje-2024-03-22t110424-108.jpg

BAŞVURULAR AİLE BAKANLIĞI'NA YAPILACAK

2024 yılı itibariyle bu destek ödemelerine zam yapıldı. Aynı zamanda memur maaşlarındaki yapılacak olan artış ile sosyal destek ödemelerine ekstradan bir zam daha yapılabilir. Başvurular ise Aile Bakanlığı'na yapılacak. Başvuru aşamasında hastanın sağlık durumu detaylı bir şekilde incelenmekte ve yardımın verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir.

yeni-proje-2024-03-22t110440-906.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı bu maddi destek, kronik hastalıkları olan vatandaşlara ekonomik destek sunarak onların hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN