Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırım araçlarının haftalık performansı belli oldu. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,19 artışla 9.404,89 puandan tamamladı. Altının gramı yüzde 2,26 düşüşle 4 bin 199 liraya, çeyrek altın 7 bin 33 liraya geriledi. Dolar yüzde 0,55 artarak 39,8870 TL, avro ise yüzde 2,37 yükselişle 46,8290 TL oldu. Yatırım fonları yüzde 1,65, emeklilik fonları yüzde 1,52 yükseldi.

Yatırım araçlarının haftalık performansı belli oldu. Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 2,19 değer kazandı. BIST 100 endeksi, haftayı 9.404,89 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 9.077,80, en yüksek ise 9.484,00 puanı gördü.

ÇEYREK ALTIN 7 BİN 33 LİRAYA GERİLEDİ

Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, yüzde 2,26 gerileyerek 4 bin 199 liraya indi. Cumhuriyet altını 28 bin 383 liradan, çeyrek altın ise 7 bin 33 liradan haftayı kapattı. Böylece çeyrek altındaki haftalık kayıp yüzde 2,27 oldu.

Döviz cephesinde ise yükseliş yaşandı. ABD doları yüzde 0,55 artarak 39,8870 liraya çıkarken, avro yüzde 2,37’lik yükselişle 46,8290 liraya ulaştı.

Yatırım fonları bu hafta ortalama yüzde 1,65, emeklilik fonları ise yüzde 1,52 oranında değer kazandı. Kategorik bazda en yüksek getiri yüzde 2,91 ile “hisse senedi” fonlarında görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN