Teknolojinin ilerlemesiyle her geçen gün elektrikli otomobillere eklenen özellikler geliştiriliyor. Huawei’nin otonom sürüş teknolojisi, Avatr 11 modeliyle beklenenin üstünde bir performans sergiledi.

Avatr 11 ile trafik işaretlerinin ve yol çizgisinin olmadığı bir köy yolunda otonom sürüş denemesi yapıldı. Test sonucunda Avatr 11, Huawei'nin öncü otonom sürüş teknolojisini kullanarak, yol çizgilerinin dahi bulunmadığı zorlu bir köy yolunda sorunsuz bir şekilde ilerlediği görüldü.

Araç hızlı sürüşe rağmen otopilot modunda güvenli ve etkili bir şekilde hareket ederek test videosunu izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Önümüzdeki yıldan itibaren Çin'deki birçok otomobil üreticisi, araçlarına Tesla'nın FSD (Tam Otonom Sürüş) tarzında harita ve coğrafi kısıtlama olmadan kullanılabilen otopilot özelliği ekleyecek.
