Bunu yapan yatırımcı kaybedecek! İslam Memiş açıkladı: Uzun vadeli yatırımcılara seslendi

Bunu yapan yatırımcı kaybedecek! İslam Memiş açıkladı: Uzun vadeli yatırımcılara seslendi

Yatırım piyasasında yaşanan dalgalanmaların ardından uzman isimlerden açıklamalar geliyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, yakın zamanda kazanacakları ve kaybedecekleri paylaştı. Borsayla ilgili değerlendirmelerini paylaşan uzman isim yatırımcılara uyarılarda bulundu. Uzun vadeli yatırımcılara seslenerek...

Ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan uzman isim tahminlerini paylaştı. Ünlü ekonomist İslam Memiş, isabetli tahminleriyle yatırımcının güveninin kazanırken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

BORSA DEĞERLENDİRMESİ

Piyasayı elden geçiren İslam Memiş, TV 100'de paylaştığı yazısında borsa ile ilgilenenleri uyardı. Peş peşe rekorlar kıran borsaya dair kaybedenleri ve kazanacakları paylaştı. Seçim sonrasında yerli ve yabancı yatırımcılar için güvenli liman haline gelen borsa da belirsizliğin ortadan kalktığını ifade etti.

Ekonomik açıdan paylaşılan gelişmelerin ve yatırımcının risksiz bir alan bulamaması halinde borsadaki yükselişin desteklendiğini ifade etti. Seçim öncesinde borsada yabancı yatırımcı payı yüzde 27 olurken seçim sonrasında 31'e yükseldiğini vurguladı.

Borsanın dolar bazında yükseldiğini belirterek, seçim sürecinde 2,21 dolara kadar gerilerken seçim sonrasında 3 doların üzerine çıktığını söyledi. Yükselişin TL bazlı olduğunu, endeks tarafında ise 8 bin puan seviyesinin üzerine çıktığını söyleyerek ralli sürecinin devam edeceğine ışık yaktı.

fb-scv4wyaazv09.jpg

KAYBEDECEK YATIRIMCI

Yatırımcıların büyük ilgisi olan borsanın bu hızla devam etmesi halinde yeni rekorlar gelebileceğini vurguladı. Borsa'da 6 milyon 24 bin yatırımcının olduğunu belirterek yıllık yatırımcı artışı 3 milyon 350 bin oldu. Aylık yatırımcı sayısı ise 1 milyon 621 kişiye kadar yükseliş gösterdi. Bir yıl içerisinde yüzde 125 artarken, son bir ayda yüzde 37 oranında artarak yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Her bir yandan ilginin biriktiği durumda halka arzların dolar tarafından getirisi 29,3 dolar, 6 milyondan fazla olan yatırımcı ve 100 milyar TL öz kaynak olduğu duyuruldu. İslam Memiş, "En kötüsü de aşırı özgüven içinde olan yatırımcılar, her türlü kazanacak şirketler ve dışsal riskler. Son 40 yılın sekizinci en büyük yükselişi." ifadelerini kullandı.

KAZANACAKLAR:

- Uzun vadeli yatırımcılar

- Risk dağılımı yapan yatırımcılar

- Umut parasıyla hisse toplayan yatırımcılar

KAYBEDECEKLER:

- Borsayı kısa vadeli oyun piyasası olarak görenler

- Tek hisseye değil, farklı hisselerde riskini dağıtanlar

- Umut parasını bu piyasaya bağlayanlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN