Cep telefonu harcı müjdesi! Yurtdışından telefon getirenlere bakanlıktan müjde: Zam gelmeden önce…

Cep telefonu harcı müjdesi! Yurtdışından telefon getirenlere bakanlıktan müjde: Zam gelmeden önce…

Yurt dışından telefon getiren herkese bakanlıktan sevindiren haber geldi. Zamlardan önce son şans. O sorunu yaşayan herkese yeni hak tanındı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Harç bedelleri artış gösterirken vatandaşta yurt dışından getirdiği telefonları kaydettirmek için farklı yöntemler deniyor. Harç bedelleri 20.000 TL'ye yükselmeden önce telefon getirip IMEI kaydı yaptırmayanlar için çalışmalar başlatıldı. Kayıt yaptıran ancak kaydı görünmeyen kişilere bakanlıktan müjde geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SEVİNDİREN AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz süreçte harç ücretlerine zam yapılırken tutarlar 6.091 TL eder 20.000 TL'ye yükseldi. 7 Temmuz 2023 tarihinde yurt dışından alınan telefonların kayıt işlemleri için belirlenen yeni tutarlar dikkat çekerken yüz binlerce vatandaş aldığı telefonları vergisiz kaydettirebilmek için soluğu vergi dairelerinde aldı. Harcı yatıran birçok kişi daha sonra IMEI kaydının BTK'ya yapılmadığını fark etti.

cep-telefonu-kullanimi.jpg

Sabah’ta yer alan açıklamalar doğrultusunda vatandaşların kaydını sorgulatma işleminde "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajı ile karşı karşıya kaldığı aktarıldı. Yaşadıkları sorun karşısında şaşıran vatandaşlardan kayıt işlemleri için 20.000 TL tutarında harç bedeli istendi. Harç bedelini ödeyen vatandaşlar ise mağduriyetin giderilmesi için çözüm yollarına başvuruyor.

BAKANLIK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Temmuz ayında harcını yatıran kişilerin o tarihte yatırdığı tutarların bir defaya mahsus olmak kaydıyla geçerli olması için çabalayan vatandaşın bu fikrine Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan karar çıkmamıştı. Bakanlıktan vatandaşı sevindiren karar çıktı. Konu hakkında çalışmaların başlatıldığı belirtilirken mevcut harcını yatırıp telefonunu kaydettiremeyen kişilerin 6.091 TL ödemesi vergi dairelerinden geri alınarak yeniden 20.000 TL harç bedeli yatırmaları halinde telefon kayıt işlemleri yaptırabileceği belirtildi.

cep-telefonu-kullanmak.jpg

Mevcut harcı yatıran telefon kayıt işlemlerini yaptıramayan kişilerin 6.091 TL olarak yaptığı ödemeleri vergi dairelerinden alarak yeniden 20.000 TL harç bedeli yatırarak telefon kaydettirme işlemlerini yapabileceği belirtildi. Bazı kullanıcılar ise 6.091 TL'lik kayıt ücretini yatırmasına rağmen cep telefonu verilerinde sinyal kaybı yaşadığını söylüyor. Cep telefonu ile IMEI eşleştirmesi yapmak isteyenlerin ise "IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır" hatası aldıklarını ortaya çıktı.

6.091 TL ödemesine rağmen kayıt işlemleri yapılmamış olan kullanıcılar ise haliyle 20.000 TL ödeyerek Yeniden kayıt yaptırmak istemiyor. Mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışan bazı kullanıcılar BTK’yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN