CHP'den motorin için kanun teklifi: ÖTV ve KDV sıfırlanacak mı?

CHP'den motorin için kanun teklifi: ÖTV ve KDV sıfırlanacak mı?

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ÖTV ve KDV kanunlarında değişiklik yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. Güzelmansur'un teklifi yasalaşırsa, çiftçinin kullandığı mazot için vergi alınmayacak.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, çiftçinin en büyük girdi kalemlerinden birisi olan akaryakıt maliyetlerinin düşürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanun teklifi verdi.

Güzelmansur'un 'Özel Tüketim Vergisi Kanununda ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi' yasalaşırsa, çiftçi ile tarım ürünlerinin nakliyesini yapan araçların kullandığı mazota ÖTV ve KDV ödenmeyecek.

ARTAN MAZOT FİYATARINA DİKKAT ÇEKTİ

Evrensel'de yer alan bir habere göre, Son 1 yılda motorine 23 kez zam yapıldığını hatırlatan Güzelmansur, tanun teklifinin gerekçesinde, “Bir yılda motorinin fiyatı %200’ün üzerinde arttı. Özellikle tarımda, sanayide ve nakliyede kullanılan motorin zamlarından tüm mal ve hizmetler etkilenmekte, iğneden ipliğe her bir ürün ve her çeşit hizmet zamlanmaktadır. Bu durum da ülkemizde korkunç boyutlara gelmiş olan hayat pahalılığını daha da tetiklemektedir” dedi.

"BİR NEBZE DE OLSA RAHATLAYACAKTIR"

1 litre motorinin pompa satış fiyatının neredeyse 4’te 1’ini ÖTV ve KDV’nin oluşturduğuna dikkat çeken Güzelmansur “Motorin fiyatlarındaki artış üretim ve taşıma maliyetlerini ve dolayısıyla da hayat pahalılığını artırmaktadır. Çiftçinin ve tarım ürünlerinin nakliyesini yapan araçların kullandığı mazottaki ÖTV ve KDV sıfırlandığında, maliyetler de düşecek böylece çiftçi, nakliyeci ve tüketici bir nebze de olsa rahatlayacaktır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN