CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu güncelledi: Olumlu yönde revize edildi

CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu güncelledi: Olumlu yönde revize edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu onayladı ve görünümünü olumlu yönde güncelledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü olumlu yönde revize ettiğini duyurdu.

DURAĞANDAN POZİTİFE ÇIKTI

CI Ratings tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun ve kısa dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarının "B" olarak teyit edildiği belirtildi. Ancak, Türkiye'nin kredi notu görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çıkarıldığı vurgulandı.

Türkiye'nin kredi notunun teyit edilmesi, ülkenin ekonomik performansı ve mali durumunun uluslararası alanda güvenilir bulunması anlamına geliyor. Bununla birlikte, kredi notunun görünümünün "pozitif"e revize edilmesi, Türkiye'nin gelecekteki kredi notu değerlendirmelerinde olumlu bir eğilim içinde olabileceğini işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN