Çiftçi Kayıt Sistemi’nde değişim! Hem üreticiyi hem alıcıyı ilgilendiriyor! O kişilerde ödeme alabilecek

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde değişim! Hem üreticiyi hem alıcıyı ilgilendiriyor! O kişilerde ödeme alabilecek

Çiftçi Kayıt Sistemine farklı nedenlerden dolayı kaydını yaptıramayan çiftçilere müjde verildi. Tarım ve orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ektiğini beyan eden ve ilgili prosedürleri tamamlayan çiftçiler için ödeme müjdesi verdi. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Sinop'taki yaptığı Valilik ziyaretinin ardından çiftçileri sevindirecek önemini açıklamalarda bulundu. Vali Mustafa Özarslan kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verirken Bakan Yumaklı, tarım alanında bir devrim yapıldığını belirtti.

ÇKS SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Bakan Yumaklı çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişiklikleri işaret etti. Yapılan değişiklikler ile birlikte 3 milyon hektar alanda üretim yapan üreticilerin devlet desteklerinden yararlanabileceği belirtildi. Bakan Yumaklı açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

ciftci-kayit-sistemi-basvurulari.jpg

"Eskiden sadece tapusu olanlar, kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Onun dışında üretim yapanlar, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kendisini kayıt yaptıramadığı için bazı desteklerden faydalanamayan üreticilerimiz vardı. Biz sessiz sedasız devrimler gerçekleştiriyoruz. Buradan tüm Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyorum; biz bu yönetmeliği değiştirdik. Şu anda Türkiye'de mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yapamayan çiftçilerimizin tamamı ektiğini beyan edip bununla ilgili prosedürleri tamamlayacak ve bu çok öyle acayip belgeler değil, bunları biz kayıt altına alacağız ve kayıt altına aldığımız andan itibaren çiftçilerimiz artık desteklerden yararlanabilecekler. Bakın bu şekilde kayıt altına alınmamış yaklaşık 3 milyon hektar alan olduğunu düşünüyoruz. Bu 3 milyon hektarda kaç tane çiftçimiz üretim yapıyorsa bu destekten faydalanabilecek."

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM YAPILACAK

Çiftçileri ilgilendiren bir diğer gelişme ise sözleşmeli üretim alanında yapıldı. Yumaklı, "Biri bir şey ürettiği zaman onun satışı ile alakalı eğer bir ortam yoksa onun üretimi tabiri caizse zayi oluyor.” dedi. Ürünlerin ziyan olmaması için hazır hale getirilecek bir ortamın oluşturulmasını istediklerini ifade eden Bakan Yumaklı, sözleşmeli üretimle ilgili yasal mezunların halledildiği belirtildi.

ciftci-destek-basvurulari.jpg

Hem üreticinin hem de yetiştiricinin ürününü alan kişilerle arasında sözleşme Bakan Yumaklı, sanayici ve kooperatif gibi taraflarla çiftçilerin arasında bir sözleşmenin yapılacağını vurguladı. Üreticiye pazar garantisi vererek ürün arzında sürekliliğin sağlanması amaçlanırken sanayicinin de ham madde ihtiyacının kesintisiz bir şekilde sağlanması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN