Çiftçiye Şubat sonu müjdesi! 200 milyon TL ödenek! Bakanlık açıkladı: O kişilere ödeme yapılacak

Çiftçiye Şubat sonu müjdesi! 200 milyon TL ödenek! Bakanlık açıkladı: O kişilere ödeme yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayı müjdesini duyurdu. Şubat ayının son günlerinde üreticilere farklı destek ödemeleri için açıklamalarda peş peşe geldi. O kişilere 200 milyon TL ile 320 milyon TL arasında ödenek sağlanacak. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayının 4 tarımsal destek ödemelerine çiftçinin hesabını tanımladı. Cuma günü yatırılan ödemeler ile birlikte çiftçilerde hesaplarını kontrol etmeye başladı. Mart ayında da farklı alt başlıkları altında yatırılacak tarımsal destek ödemelerinin Cuma günü hesapları tanımlanması bekleniyor. Üreticileri yakından ilgilendiren destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için sağlanacak ödenek detayları belli oldu. İşte tüm detaylar…

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ödenek sağlanacağını açıkladı. 6 Şubat depreminde etkilenen illere 200 milyon TL ödenek ayrıldığı belirtilirken diğer illere ise 320 milyon TL ödenek verilecek. Bakan Yumaklı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ciftci-sulama.jpg

"2024 yılı için 520 milyon lira ödenek tahsis edilen, Cumhurbaşkanı kararında belirtilen başlıklardaki TAKE projeleri ile ülkemiz genelinde 1,73 milyon dekar arazide bitkisel üretim yapılmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda 2024 yılı için il müdürlüklerimizden gelen 456 proje değerlendirmeye alınmış olup 120 bine yakın çiftçimizin yararlanmasını öngörüyoruz. Bu yılki ödeneğimizin 200 milyon lirası 6 Şubat depreminden etkilenen illerimize, 320 milyon lirası da diğer illerimize ayrıldı. Çiftçilerimize sağladığımız hibe ve desteklerimizi artırmaya, bitkisel üretimimize güç katmaya devam edeceğiz”

ciftcilik-1.jpg

MART AYINDA DEVAM EDECEK

Şubat ayının sonuna yaklaşırken çiftçilerin hesabına 4 farklı tarımsal destek ödemesi yatırıldı. Mart ayı ile birlikte ödemelerin devam edeceği aktarılırken farklı alt başlıklar altında ödeme yapılacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde yapılan mart ayı destek ödemeleri ile ilgili detaylar bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN