Çiftçiyseniz hemen kontrol edin! Başvurular yarın başlıyor

Çiftçiyseniz hemen kontrol edin! Başvurular yarın başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan ve geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan ikinci tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılırken yeni bir gelişme daha yaşandı. Çiftçileri ilgilendiren o başvuralar yarın başlıyor. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçileri yakından ilgilendiren konularla ilgili duyurularına devam ediyor. Bu kapsamda yapılan son duyurularda hem Ocak ayını kapsayan ödemelerin hesaplara yatırıldığı belirtilirken hem de Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yenileme başvurularıyla ilgili bilgi verildi. Detaylar haberimizde…

Tarım ve Orman Bakanlığı, ocak ayında çiftçilere sağladığı ve sağlayacağı destekler konusunda düzenli bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü başlayan ikinci tarımsal destek ödeme dalgası, yurt genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Bu ödemeler, bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilendirme metinleriyle duyuruldu.

Bu kapsamda, çiftçilere sunulan destekler yedi farklı alt başlık altında toplandı. Bu başlıklardan biri olan hububat-baklagil ve dane mısır desteği, TC kimlik numarasının son rakamına göre çiftçilere verilecek. Bu sistemle çiftçiler, destek ödemelerini beklerken, Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar ve düzenlemeler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yenileme başvurularının 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren başlayacağı duyuruldu. Bu başvurular, e-Devlet üzerinden "Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu" hizmeti aracılığıyla yapılabilecek. Tarım Reformu sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ürün değişikliği başvurularının da aynı tarihten itibaren gerçekleştirilebileceği belirtildi.

cks-yenileme-basvuru.jpg

2024 yılının ikinci tarımsal destek ödemesi detayları ise şu şekilde sıralanıyor:

Hububat-Baklagil ve Dane Mısır desteği: 8 milyar 949 milyon 680 bin TL

Yem Bitkileri desteği: 388 milyon 246 bin 720 TL

Hayvan Gen Kaynakları desteği: 17 milyon 47 bin 260 TL

Kırsal Kalkınma Yatırım desteği: 14 milyon 983 bin 605 TL

Düve Alım desteği: 2 milyon 700 bin TL

Sertifikalı Tohum Kullanım desteği: 970 bin 505 TL

Sertifikalı Fidan Üretim desteği: 459 bin 910 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN