Defaten borç ödeme ne anlama geliyor? Defaten ödeme nasıl yapılır? Defaten borç ödeme detayları

Defaten borç ödeme ne anlama geliyor? Defaten ödeme nasıl yapılır? Defaten borç ödeme detayları

Bir borcun hepsini birden ödeme anlamına gelen 'Defaten ödeme' son zamanlarda sıkça kullanılan bir terim haline gelmeye başladı. Bu kapsamda çok sayıda vatandaş, 'Defaten borç ödeme ne anlama geliyor?' 'Defaten ödeme nasıl yapılır?' sorularına yanıt ararken bu yazımızın devamında defaten borç ödeme detaylarına ulaşabilirsiniz.

Vergi borcunu ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi sitesine giriş yapan vatandaşlar, sitede "defaten ödeme" ve "taksitle ödeme" seçenekleri ile karşı karşıya kalıyorlar. Taksitli ödeme seçeneğinin ne anlama geldiğini bilen vatandaşlar, defaten ödeme seçeneği ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.

Tam anlamı borç ödeme olarak bilinen defaten ödeme işleminin ne anlama geldiği ve nasıl yapıldığı da diiğer bir araştırma konusu. Arapça kökenli bir kelime olan ve ödemek manasında kullanılan defaten, genellikle vergi borcu olan tüketiciler tarafından bilinir. Bu tüketiciler vergi borçlarını ödemek isterken defaten ödeme seçeneğini kullanırlar. Peki, bu defaten ödeme nedir, nasıl yapılır?

Defaten borç ödeme ne anlama geliyor

Defaten borç ödeme ne anlama geliyor?

vergi borcu olan vatandaşlar, borçlarını taksitle veya defaten yolu ile ödeyebilme hakkına sahiptirler. Tek seferde borç kama işlemi için kullanılan defaten ödeme, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sitesinde sıkça vatandaşları karşısına çıkmaktadır.

Defaten ödeme seçeneği genellikle tüm borçları bir kerede kapatma anlamında kullanılır. Vergi borcu olan veya borcunu yapılandırma işlemine tabi tutan tüm vatandaşlar, borcunu taksitli bir şekilde ödemek yerine, defaten ödemeyle indirim hakkında sahip olarak kapatabilirler.

Tek bir kerede vergi borcunu ödemek ve aynı zamanda indirimden de faydalanmak iisteyen herkes, GİB'in resmi sitesi olan 'http://www.gib.gov.tr' veya da e-devlet Kapısı üstünden borçlarını kapatabilirler. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN