Depremzedeler sıcak evlerine kavuşacak! Konut teslimi için müjde geldi: O tarihte anahtarı alacaksınız

Depremzedeler sıcak evlerine kavuşacak! Konut teslimi için müjde geldi: O tarihte anahtarı alacaksınız

Depremzedeler için merakla beklenen konutlarda sona gelindi. Felaketin ardından yeniden inşa edilen 10 binden fazla konut depremzedelere teslim edilecek. İlk etaptaki konutların teslim edilme tarihi paylaşıldı. İşte konutlar o tarihte elinizde olacak...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından 11 ilimiz de on binlerce bina yıkıldı. Enkaz halinde dönüşen yapıların ardından milyonlarca vatandaş evsiz kaldı. Depremzedeler için hızla başlatan konut çalışmaları için sona gelindi.

10 BİN 337 KONUT TESLİM EDİLECEK

Asrın felaketinden geriye kalan enkazların kaldırılmamasıyla birlikte konutlar depremzedelere teslim edilecek. Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta ilk etap için sona yaklaşıldı. konutların teslimatı için tarih verildi.

Toplamda 72 bin 365 konut ve köy evinin inşası için il genelinde çalışmalar başladı. Aralık ayı itibariyle konutlar depremzedelere teslim edilecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından o tarihe kadar 8568 konut ve 1769 köy evinin tamamlanarak hak sahiplerine verileceğini açıkladı. Konutların ay sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

aw042025-01.jpg

HAK KAYBI YAŞANMAYACAK

Proje kapsamında sona gelinen dairelerin içerisine eşyalar yerleştirildi. Düzenlemelerin tamamlandığı evler ise dron yardımıyla kaydedildi. Şehir merkezinde yeniden yapılanmanın oluşmasıyla birlikte ticaretin de canlanması için Kentsel Tasarım Projesi kapsamında çalışmalar yapılıyor.

Çalışmayla beraber şehir merkezinde 10 binin üzerinde konut ve iş yeri inşa edilecek. Proje kapsamında depremzedelerin hak kaybı yaşamayacağı ve kaç tane konutu ya da kaç tane iş yeri varsa aynı sayıda hak sahibi olacağı paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN