Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ederken son olarak Ankara'nın gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Taurus AVM, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Alacaklılarla yapılacak toplantının tarihi ise belli oldu. İşte detaylar...
Yaşanan yüksek enflasyon dev şirketleri iflasa sürüklemeye devam ediyor. İflasın eşiğine gelen şirketler konkordato ilan ederek zaman kazanmaya çalışırken sıcak bir gelişme yaşandı. Bu süreçte, başkent Ankara’nın en önemli ticari merkezlerinden biri olarak öne çıkan Taurus AVM de konkordato talebinde bulundu.
MAHKEME KARARINI VERDİ
Ekonomim’in haberine göre, Taurus Balgat AVM için Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Konkordato Komiserleri Kurulu atanmıştı. Kurul, konkordato sürecinin devamında önemli bir aşamaya geçerek, AVM’nin alacaklılarını 18 Haziran 2025 tarihinde toplantıya çağırdı.
Komiserlikten yapılan açıklamada, toplantıdan önceki yedi (7) gün içinde alacaklıların şirket merkezine gelerek konkordato belgelerini inceleme hakkı bulunduğu belirtildi. Toplantıya katılacak olan gerçek kişi alacaklıların kimliklerini ve fotokopilerini, tüzel kişi alacaklıların ise temsilcilerinin yetki belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
DEV AVM KONKORDATO İLAN ETMEK ZORUNDA KALDI
Eğer alacaklıyı temsilen üçüncü bir kişi toplantıya katılacaksa, bu kişinin noter huzurunda düzenlenmiş “konkordatoda alacaklılar toplantısına katılma, sulh olma ve ibra etme” yetkilerini içeren belgeyi ibraz etmesi zorunlu. Avukat aracılığıyla toplantıya katılım sağlanacaksa, konkordato toplantısında oy kullanma yetkisini içeren vekaletnamenin onaylı suretinin sunulması gerekiyor.
Alacak, bono, poliçe ya da çek gibi bir kambiyo senedine dayanıyorsa, alacaklının senedin aslı ve ön/arka yüz fotokopilerini yanında bulundurması gerekecek. Senet resmi makamlarda ise bunu belgeleyen evrak da sunulmalı.
Toplantıya şahsen katılamayan alacaklılar ise, toplantı tarihini takip eden yedi (7) gün içinde yazılı olarak oylarını kullanabilecekler.