Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Net tarih vererek duyurdular: 4 lira birden... Rakamı duyan döviz bürosuna koşacak

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Net tarih vererek duyurdular: 4 lira birden... Rakamı duyan döviz bürosuna koşacak

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dalgalanmaya başlayan dolar\TL 33 liraya kadar dayanırken vatandaşlar 'Dolar daha da yükselecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. ABD'li dev yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'deki dolar kuru için yıl sonu tahminini güncelledi. Net tarih vererek duyurdular. 4 lira birden değişecek. Rakamı duyan döviz bürosuna koşacak.

Yeni yıl ile birlikte dolar kuru yükselişine devam ediyor. ABD'den gelen enflasyon verileri ve Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar\TL 33 liraya kadar dayandı. Yatırımcılar 'Dolar alınır mı satılır mı? Dolar kuru yükselecek mi düşecek mi?' sorularını araştırırken dev bankadan korkutan dolar tahmini geldi. ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'deki dolar kuru için dikkat çeken bir tahminde bulundu. Dolar borcu olanlar dikkat! Net tarih vererek duyurdular. 4 lira birden değişecek.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yabancı bankalar dolar kuru tahminin güncelledi. Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, ABD tahvil getirilerinin diğer gelişmiş ülkelerden daha yüksek kalması durumunda ABD faiz oranlarındaki indirimlerin rezerv para birimi üzerinde sınırlı bir etki yaratacağını öne sürerek, dolar hakkındaki yükseliş beklentisini yılın ikinci yarısına da taşıdı.

yeni-proje-2024-05-23t095128-072.jpg

Bankanın Döviz Araştırmalarından Sorumlu Küresel Başkanı George Saravelos, yayımladığı notta "Dolar, gelişmiş dünyada ikinci en yüksek getirisi olan para birimi olmaya devam edecek. Dolar, bu yıl şu ana kadar tüm G-10 para birimlerinden daha iyi performans göstererek, Bloomberg Dolar Spot Endeksini neredeyse yüzde 3 oranında yükseltti." denildi.

NET TARİH VEREREK DUYURDULAR: 4 LİRA BİRDEN DEĞİŞECEK

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley ise TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit tutacağı öngörüsünü paylaştı. ABD'li bankadan gelen rapora göre TCMB'nin Kasım ayına kadar faizi bu seviyede tutacağı, yıl sonunda ise 2 faiz indirimiyle yüzde 45'e düşürüleceği açıklandı.

yeni-proje-2024-05-23t095142-498.jpg

Bankanın Dolar/TL için yıl sonu beklentisi ise 36 olarak açıkladı. Banka kurda 4 liralık bir artış bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN