Devlet yardım kutusunu açtı! Geri ödeme yok: Şartları taşıyan vatandaşlara 35 bin TL yardım yapılacak

Devlet yardım kutusunu açtı! Geri ödeme yok: Şartları taşıyan vatandaşlara 35 bin TL yardım yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan geri ödemesiz 35 bin TL tutarındaki sosyal yardım için başvurular başladı. Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir sosyal yardım kampanyası başlatarak 35 bin TL tutarında nakit yardım sağlayacağını duyurdu. Bu konuda yapılan açıklamalara göre, başvurular PTT hesaplarına veya Ziraat Bankası hesaplarına yapılacak ve geri ödemesiz olarak verilecektir.

18 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HER BİREY BAŞVURABİLİR

2

Barınma yardımı adı altında yapılan bu yardımlar, ev tadilatı ve onarımı için verilen bir destektir. Bakanlık, 18 yaşından büyük her bireyin başvuru yapabileceğini belirtmiş olup, bu yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıtılacağını ifade etmiştir.

Yapılan açıklamalarda, "İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla; ev onarımlarında 35.000-100.000 TL arasında nakdi yardım yapılacaktır" denilmektedir.

Başvurular, SYDV şubeleri ve E-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Başvuruların 22 Mayıs 2023 tarihi itibariyle başladığı ve başvuru ekranının açıldığı belirtilmiştir. Konuyla ilgili resmi açıklamalarda daha detaylı bilgilere yer verilmiştir.

Bu sosyal yardım kampanyasıyla ilgili olarak yapılan açıklamaların takip edilmesi ve başvuru sürecine ilişkin gerekli adımların atılması önemlidir. Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların bu fırsattan yararlanabilmeleri için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularını zamanında yapmaları gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN