Dolar, 24-25 TL tahminlerini çürüten açıklama! Necmettin Batırel'in yeni dolar tahmini: Dolar kuru yükselmeyecek, düşecek!

Dolar, 24-25 TL tahminlerini çürüten açıklama! Necmettin Batırel'in yeni dolar tahmini: Dolar kuru yükselmeyecek, düşecek!

Dolar kurunda uzman isimler tarafından sık sık verilen tahminlere bir yenisi daha eklendi. Necmettin Batırel tarafından yapılan açıklama ile birlikte ters bir tahmin geldi. Dolar kurunun gerileyeceği ile birlikte gündeme gelen ünlü ekonomist yeni tahminlerini duyurdu. İşte tüm detaylar...

DOLAR KURU YÜKSELMEYECEK!

Dolar kurunda yaşanan tahmin fırtınası ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediliyor. Dolar kurunda işlem yapanların zarar edeceğini iddia eden ünlü ekonomist Necmettin Batırel, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Piyasaya dair tahminlerini güncelleyen uzman isim son dönemlerde yer alan ekonomistlerin dolar 24 TL ile 25 TL'ye yükseleceğini ifade etti. Citi Group'un analizini paylaşan Necmettin Batırel'in ise doların 17 TL'ye kadar gerileyeceğini belirten tahminleri dikkat çekti. Dolar kuruna dair yaptığı açıklamalar ile birlikte gündemde yer alan ünlü ekonomist tek tek açıkladı.

dolar.jpg

NECMETTİN BATIREL'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Batırel tarafından gelen açıklamalar ile birlikte dış ticaret hacminin 1 trilyon dolara yükseleceği belirtildi. Milli gelirin 2 trilyon dolarının, fert başına 16 bin doları aşacağını ifade etti. Yıl içerisinde 66 milyon yeni istihdam oluşacağını açıklarken işsizlik oranında yüzde 7 oranında bir düşüş bekliyor.

Bütçenin disiplininden taviz verilmeyeceğini, Dijital Türk Lirası'nın piyasaya sürüleceğini açıkladı. İktidarın bugüne kadar vaad ettiklerini yerine getirdiğini savunan Batırel, büyük bir itibara sahip olduğunun da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgülerde bulunan Batırel gündemde yerini aldı.

7-tk6h.jpg

DOLAR KURU 17 LİRA TAHMİNİ!

Geleceğe yönelik öngörülerini paylaşan ekonomist Necmettin Batırel, seçim sonrasında Cumhur İttifakı'nın kazanması halinde TL'nin yüzde 12 oranında değer kazanacağını iddia etti. 12 ay içerisinde ise ülkemizde 45-50 milat dolar değerinde portföy girişinin yapılacağı tahminlerinde bulunarak 1 yıl içerisinde doların 17 seviyelerine gerileceği iddialarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN