Dolar bu kez Boğaz'dan vurdu: Kadıköy- Karaköy vapur seferleri durdu

Dolar bu kez Boğaz'dan vurdu: Kadıköy- Karaköy vapur seferleri durdu

İstanbul'da on binlerce insana deniz yolu üzerinden hizmet veren TURYOL şirketi Kadıköy- Karaköy seferleri ile birlikte birçok seferini durdurdu. Şirketten yapılan açıklamada akaryakıt ve bakım malzemelerinin dolar kuru üzerinden alındığına dikkat çekilerek durum düzelene kadar seferlerin durdurulduğu belirtildi.

Art arda yapılan faiz indirimleriyle uygulanmaya çalışılan yeni ekonomi politikası sonucu artan döviz kurları artık piyasayı çalışamaz hale getiriyor. İthal girdi maliyetindeki artışları gerekçe gösteren, İstanbul'da her gün 50 bin kişiye yakın kişiyi taşıyan TURYOL şirketi seferlerinin büyük bölümünü durdurdu.

Şirketten yapılan açıklamada Kadıköy- Karaköy/ Eminönü seferleri ve Çınarcık'la Esenköy seferlerinin uygun koşullar sağlanana kadar durdurulduğu bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların tetiklediği önlenemez enflasyon artışları, denizde kullandığımız akaryakıta son 1 ay içinde %32, 1 yıl içinde ise %110 oranında uygulanan fiyat artışları, gemilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik malzemelerin fiyatlarının dövize endeksli oluşu, dövizin yine 1 yıl içinde yaklaşık %100 artışı yada TL’nin tüm yabancı paralar karşısında olağanüstü değer kaybına uğrayarak devalue edilmesi gibi bir çok faktör artık bizleri maliyetlerimizi karşılayamayacak boyuta getirmiştir.

Büyük özveri içinde yaz veya kış demeden hizmet ettiğimiz İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini ve Kadıköy(Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerini maliyetlerimizin karşılanabileceği şartların oluşabileceği süreye kadar durdurmuş bulunduğumuzu üzülerek belirtmek isteriz."

rnek.jpg

İŞ DUNYASI HÜKÜMETİ UYARIYOR

Öte yandan iş dünyası da mevcut ekonomi politikalarına karşı peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Dün, TÜSİAD'tan iktidara, "İktisat bilimi kurallarına dönün" çağrısı yaptı.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan “Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz” demişti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da "Acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" çağrısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN